Secretul succesului? Cum a reușit Lego sa devină cel mai important brand de jucării din lume

Christian Vonsild, Steen Lindeberg si Cerim Manovi sunt trei membrii din echipa care a dezvoltat Lego Bionicle 2, una dintre cele mai de succes serii din portofoliul Lego. Cei trei a incercat sa dezvaluie cateva detalii despre functioneaza lucrurile la Lego. 

Se spune ca Lego Bionicle 1 a contribuit la salvarea companiei de la faliment, la inceputul anilor 2000. Lego a avut mari probleme financiare in acea perioada si a fost aproape sa dispara de pe piata. Insa, datorita unor schimbari radicale la nivel de conducere si in politicile firmei, Lego s-a redresat spectaculos si a devenit cel mai mare brand de jucarii din lume.

Cerim Manovi explica faptul ca Lego Bionicle a fost un succes, deoarece compania a schimbat modul de a face lucrurile. Spre exemplu, una dintre masuri a fost ca piesele si elementele unor seturi sa se potriveasca la altele. Astfel, pe stoc nu mai ramaneau materiale din vechile seturi, ci erau refolosite, cea ce a insemnat costuri mult mai mici: "Noi intotdeauna ne gandim la ciclul vietii cand implementam un element nou. Ne intrebam: "este acesta un element valabil doar un an sau poate pur si simplu sa fi folosit mereu?".

De la acest concept a inceput si dezvoltarea Lego Bionicle 2: "Desigur ca am avut in minte foarte multe lucruri din generatia 1", mai spune Cirem. "Ne-am gandit cum putem sa desenam inteligent elementele pentru ca acestea sa functioneze intr-un set. Avema o mostenire (n.r. referire la prima generatie cand a proiectat Bionicle 2), asa ca am incercat sa respectam asta", mai spune Cerim.

[citeste si]

Steen Lindeberg este de parere ca experienta acumulata in ultimele doua decenii de Lego este utilizata cat se poate de eficient in dezvoltarea noilor moderne. Este si cazul setului Lego Bionicle: "Datorita faptului ca avem un sistem, si nu doar elemente pe care le lansam de la un an la altul, suntem in stare sa contribuim mult mai mult la dezvoltare si sa ne jucam cu mult mai multa experienta fata de zilele de inceput. Astfel, putem sa reutilizam piese si parti din anii anteriori".

"Toatele elementele pe care le facem trebuie sa se potriveasca in grila Lego. Pentru ca facem o sabie pentru Lego Bionicle, anul viitor poate fi utilizata in Lego Nexo Knights sau in arice altceva. Asa ca totul trebuie sa se potriveasca", continua ideea Christian Vonsild.

In cazul in care vrei sa va bucurati de seria Lego Bionicle, la Noriel gasiti toate personajele din celebra serie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel