EXCLUSIV  Secretomania de la Ministerul Sănătății. ”Transparenții” de la USR-PLUS au găsit vinovatul pentru situația în care se află oamenii lui Voiculescu

Monica Althamer
Monica Althamer

”Transparenții” de la Sănătate, Monica Althamer și Ioana Mihăilă nu au publicate pe site-ul ministerului declarațiile de avere și interese. Sau CV-urile. Nici declarațiile Andreei Moldovan, luptătoarea cu COVID-ul nu sunt de găsit.

I-am contactat pe Dan Barna, președintele USR, și pe Dacian Cioloș, liderul PLUS, pentru a-i întreba de ce nu au fost trecute CV-urile acestora pe site-ul Ministerului Sănătății. 

Primul ne-a răspuns fostul purtător de cuvânt al guvernului Dacian Cioloș, Lucian Iolu de la PLUS. Ulterior, același mesaj ne-a fost redirecționat și de către Dan Barna (USR) pe WhatsApp:

”Potrivit regulamentului de organizare și funcționare al Ministerului Sănătății, Direcția Generală Resurse Umane, Structuri și Politici Salariale solicită personalului din aparatul propriu al Ministerului întocmirea și/sau actualizarea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese și asigură gestiunea declarațiilor de avere și de interese și comunicarea acestora către Agenția Națională de Integritate.


Declarațiile de avere și de interese, precum și CV-urile doamnelor Ioana Mihăilă și Monica Althamer au fost trimise către Secretariatul General al Guvernului în termenul regulamentar. De aici, declarațiile de avere și de interese au fost publicate pe site-ul: http://declaratii.integritate.eu/


Toate aceste documente ar fi trebuit să fie publicate și pe site-ul Ministerului Sănătății de către aceeași Direcție Generală Resurse Umane, Structuri și Politici Salariale, direcție care ar trebui să explice care sunt motivele pentru care aceste informații nu sunt nici până în prezent publice”.

Așadar, politicienii transparenți nu s-au sesizat că nu au CV-urile puse și pe Ministerul Sănătății. De altfel, dau vina pe un funcționar. În plus, angajamentul nr.5 pe care USR-PLUS l-a luat în fața electoratului înseamnă transparență totală, explica USR-PLUS, adică ”Publicarea online și accesul cetățenilor la toate cheltuielile publice, contractele de achiziții publice și la toate informațiile relevante privind instituțiile statului, de la Guvern până la primării”.

Iar transparență totală înseamnă ca CV-urile să fie găsite mai ușor, nu să caute lumea prin tot felul de site-uri. Era mult mai simplu ca oamenii să găsească CV-urile și declarațiile de avere, respectiv interese pe Ministerul Sănătății, pe un site pe care îl știe toată lumea și care este ușor accesibil.

Răspunsul primit de la Dan Barna și Lucian Iolu se încadrează în categoria declarațiilor politicianiste care confirmă ce DC News a scris în acest articol: Ioana Mihăilă și Monica Althamer, secretarii de stat ai lui Voiculescu, fac mișto de angajamentele USR-PLUS în campanie. Cei de la USR-PLUS nu au văzut că nu este prea transparentă situația? Abia acum au găsit un funcționar pe care să dea vina. 

2. -imagine fara descriere- (ministerul_sanatatii_captura_92136400_15179600.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel