Secrete pentru un cozonac pufos. Cum să faci cel mai bun cozonac

Foto Pexels
Foto Pexels

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții cozonacii perfecți.

Cozonacul se numără printre cele mai iubite preparate de către români. Este consumat, cu precădere, de sărbători.

Iată câteva trucuri care te vor ajuta la pregătirea cozonacilor:

Ai grijă să fie cald în bucătărie când pregătești aluatul pentru cozonaci și toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Ouăle abia scoase din frigider sau laptele rece vor împiedica aluatul să crească pufos.

Cerne făina și adaugă treptat cantități mici, în ploaie. Frământă bine de fiecare dată, până când încorporezi toată cantitatea de făină, iar aluatul devine elastic.

Opărește nuca pentru umplutură cu puțin lapte fierbinte, înainte de a face compoziția. Nu va mai avea gust amărui.

Freacă ouăle cu puțină sare înainte de a le adăuga în aluat. Sarea va spori culoarea gălbenușului. De asemenea, folosește doar ouă de găină, pentru că cele de rață sau de gâscă sunt prea dense, iar aluatul nu va fi pufos, notează retetepractice.ro. Nu deschide ușa cuptorului în primele 20 de minute după ce ai pus cozonacii.

Cozonacii, la control. Comisarii de la Protecția Consumatorilor au dat amenzi de peste 100.000 euro

Comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor au dat amenzi de peste 100.000 de euro, în urma unor controale care i-au vizat pe comercianții de produse de patiserie.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat numeroase acțiuni de control în toată țara. Verificările au început joi și au vizat unitățile care comercializează cozonaci, pască, prăjituri și alte produse de patiserie.

Până acum au avut loc 90 de acțiuni de control și au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 570.000 lei, anunță reprezentanții instituției.

De asemenea, au fost stabilite patru măsuri de oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, și o propunere de închidere temporară a unității pentru o perioadă de până la șase luni.

Principalele nereguli descoperite de comisari sunt produsele expirate, mizeria din spațiile de expunere și lipsa unor documente și a unor informații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel