Secretarul general al NATO: "România nu este singură. Vom face tot…"

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, s-a întâlnit, la București, cu președintele Traian Băsescu, cu premierul Victor Ponta și ministrul Apărării și cel de Externe. 

La sfârșitul întâlnirii cu Traian Băsescu, Anders Fogh Rasmussen a declarat că "România a demonstrat că este posibil să faceţi investiţii substanţiale în capacităţi de apărare. Sarcina NATO este apărarea şi protejarea aliaţilor noştri. Am discutat criza serioasă care se desfăşoară la graniţele noastre. România nu este singură, sunteţi parte a NATO şi orice aliat se bucură de protecţia completă a NATO". 

VEZI și: Întâlnire Rasmussen-Ponta-Băsescu, în plină criză ucrainiană

Secretarul general al NATO a adăugat că "nimeni nu poate să mai aibă încredere în garanţiile Rusiei cu privire la suveranitate şi integritatea teritorială. Ce am văzut recent este o anexare ilegală a teritoriului. Ucraina este cea care trebuie să decidă privitor la viitorul său statut". 

Președintele Traian Băsescu a declarat că "Regiunea este frământată de probleme de securitate. Am discutat modul cum trebuie să reacţionăm la creşterea nivelului de insecuritate generat de situaţia din Ucraina şi de perspectiva Rusiei". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel