Secretarul de stat Luca Niculescu - desemnat în Comitetul Director al noului Centru Regional OCDE de la Istanbul

Luca Niculescu  Foto: Facebook
Luca Niculescu Foto: Facebook

Secretarul de stat pentru procesul de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) Luca Niculescu a participat, miercuri, la inaugurarea Centrului Regional OCDE de la Istanbul, prilej cu care Comitetul Director al Centrului Regional s-a reunit pentru prima dată.


Niculescu, desemnat recent de către conducerea OCDE în calitate de membru al Comitetului Director, a salutat iniţiativa înfiinţării Centrului, menit "să încurajeze cooperarea interregională, să asigure o platformă de dialog în materie de politici publice şi să sprijine statele din regiune pentru a face faţă principalelor provocări economice şi sociale", arată MAE într-un comunicat.

Oficialul român a remarcat că demersul este mai mult decât binevenit, în contextul implicaţiilor războiului de agresiune dus de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei.

De asemenea, secretarul de stat Niculescu a exprimat disponibilitatea autorităţilor române de a contribui cu expertiză sectorială la activitatea Centrului, amintind că România acordă sprijin financiar pentru principalele programe regionale ale OCDE.

Secretarul de stat a evidenţiat valoarea adăugată pe care România o aduce eforturilor Organizaţiei privind promovarea celor mai bune practici în regiune, în calitate de stat candidat pentru aderarea la OCDE şi din perspectiva rolului pe care îl joacă în regiunea extinsă a Mării Negre. Astfel, a subliniat că România deţine o expertiză importantă, legată atât de cooperarea cu OCDE, cât şi de experienţa sa de tranziţie spre o economie de piaţă funcţională, pe care o poate împărtăşi în plan regional, alături de statele membre OCDE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel