Secretarul de stat Andrei Baciu, despre medicii care nu acceptă vaccinul anti-Covid-19: „Sunt câteva chestiuni de moment”

Vicepreşedintele Comisiei de Vaccinare, Andrei Baciu
Vicepreşedintele Comisiei de Vaccinare, Andrei Baciu

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a vorbit despre campania de vaccinare anti-Covid-19 din România.

Întrebat la Digi 24 de ce nu s-au vaccinat împotriva Covid-19 toți medicii, ei fiind cei din domeniu care știu cel mai bine cun funcționează imunizările, secretarul de stat a răspuns: „Dacă luăm în considerare că vorbim de undeva la 80% [rată de acceptare a vaccinului] și mai luăm în considerare că un procent de 10%-15% din cadrele medicale care sunt în spitalele care au activități cu SARS-CoV-2 s-au infectat, vedem că e o proporție semnificativă, peste 90%. Așa cum v-am spus, sunt și câteva chestiuni de moment, fie prezența unei infecții active, fie prezența fizică în spital, fiind o perioadă cu vacanțe. Au fost câteva chestiuni care au făcut ca anumite persoane din această primă etapă să se vaccineze ulterior”.

„Oricum ar fi, lucrurile sunt favorabile, sunt pozitive. Vedem că și în clasamentele europene, România [stă bine], rezultatele se văd, rezultatele eforturilor pe care sistemele de sănătate, în ansamblul lui, le-au depus. Important este să mergem în continuare cu încredere, cu speranță, cu solidaritate și, prin această campanie de vaccinare, să putem depăși acest capitol al pandemiei Covid-19”, a continuat Baciu. „Se fac toate eforturile posibile omenește pentru a avea rezultate cât mai bune”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel