Secretari de stat ALDE. Tăriceanu anunță evaluarea: Unii rămân, alții nu

Tăriceanu, răspuns la întrebarea "de ce nu a demisionat şefa DNA"
Tăriceanu, răspuns la întrebarea "de ce nu a demisionat şefa DNA"

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat miercuri că secretarii de stat ai formaţiunii sale vor fi evaluaţi după performanţă şi capacitate politică, unii dintre aceştia urmând să fie schimbaţi din funcţie. 

Întrebat, după şedinţa Delegaţiei permanente a ALDE, dacă secretarii de stat ai ALDE vor fi schimbaţi, Tăriceanu a spus: "După cum le-o fi norocul! Unii da, alţii nu. Nu am avut această întâlnire cu secretarii de stat. Am pe masă un teanc mare de evaluări ale tuturor secretarilor de stat. (...) O să facem discuţii individuale cu fiecare şi apoi vom hotărî cine continuă treaba şi cine nu, în funcţie de performanţă. Pentru noi, criteriul de performanţă, competenţă e foarte important, dar sunt şi alte criterii alături, de capacitate politică, de a fi purtător de mesaj. Sunt funcţii politice secretarii de stat, nu sunt funcţii tehnice sau nu vreau să îi asimilez numai unei funcţii de tip tehnocrat, pentru că sunt numiţi politic, ei vin şi pleacă o dată cu Guvernul. Cei care au capacitatea să îşi asume şi acest rol împreună cu componenta de competenţă sigur vor rămâne". 

Purtătorul de cuvânt al partidului, Varujan Vosganian, a precizat că acolo unde ministrul nu este din partea ALDE, secretarul de stat din partea acestei formaţiuni este coordonatorul politicilor pe domeniu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel