Secretar de stat, fără MASCĂ de protecție la un eveniment public. A fost amendat - VIDEO

Secretar de stat, fără MASCĂ de protecție la un eveniment public. A fost amendat / Captură video Facebook PSD
Secretar de stat, fără MASCĂ de protecție la un eveniment public. A fost amendat / Captură video Facebook PSD

Un secretar de stat a fost amendat după ce nu a purtat mască de protecție la un eveniment public.

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Sorin Vrăjitoru, a participat la o conferință de presă, fără să poarte mască de protecție, deși aceasta este obligatorie. Mai mult, acesta ar fi ignorat întrebările jurnaliștilor atunci când a fost întrebat de ce nu poartă mască, scrie Realitatea.net.

"Sunteți singurul de la masă care nu are masca, de ce?", l-a întrebat un jurnalist pe Sorin Vrăjitoru.

Ministrul Sorin Grindeanu a afirmat că ar trebui amendat.

"Eu zic să fie amendat. Vă mulțumesc!", a intervenit la un moment dat Sorin Grindeanu.

Ulterior, secretarul de stat ar fi primit o amendă pentru că a încălcat măsurile prevăzute pentru combaterea pandemiei COVID. Acesta are acum de achitat o amendă contravențională de 500 de lei. 

Masca, OBLIGATORIE. Când și unde poate fi DATĂ JOS. Arafat, EXPLICAȚII

Masca de protecție chirurgicală sau FPP2 a devenit obligatorie în toate spațiile frecventate de oameni, din momentul în care incidența trece de 1 la mie. Asta înseamnă că trebuie purtată pe stradă, în stații și în toate locurile în care cineva nu e singur. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat anterior că pragul de 1 la mie va crește în toate localitățile peste câteva zile.

Problema variantei Omicron este că e extrem de contagioasă: „asta înseamnă că este suficient să porți o discuție cu cineva care este infectat, o scurtă perioadă, și poți să fii și tu infectat. Din cauza aceasta purtatul măștii devine obligatoriu în toate spațiile deschise și închise. Excepțiile care vor fi limitate și vor fi foarte clare vor apărea în ordin”.

Întrebat dacă pe stradă trebuie purtată masca, Arafat a răspuns: „cu excepția momentului în care ai activități individuale, da. În stația de autobuz, de metrou, pe stradă când circulă lângă tine oameni masca trebuie purtată. Activitate individuală înseamnă activitatea sportivă, singur în parc când nu ai alți oameni în jurul”. Citește mai mult despre acest subiect AICI.

VEZI ȘI: Un român din Italia a inventat o mască de protecție inteligentă. Își schimbă culoarea atunci când nu mai filtrează bine aerul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel