Secretar de stat de la Cultură, anchetat pentru hărțuire sexuală. Oana Băluță a răbufnit: Dacă era acuzat de corupție, ar mai fi fost numit?

Oana Băluță
Oana Băluță

Un secretar de stat din Ministerul Culturii, Cosmin Marcovici, este anchetat de hărțuire sexuală asupa unei minore. Ministrul Culturii dă vina pe PMP. Oana Băluță, activistă feministă, a reacționat vehement. 

”Am aflat cu stupoare că Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, are un secretar de stat care a hărțuit sexual o fată de 17 ani. Și că informația nu este o noutate pentru ministru. Hărțuirea sexuală este o formă de violență, iar în acest caz particular avem violență exercitată asupra unei minore. Secretarul de stat este o poziție politică. Responsabilitatea pentru numire este exclusiv politică.

Politicienii și partidele politice au o mare responsabilitate în a condamna violența asupra femeilor a transmite un mesaj de toleranță zero. Responsabilitatea se reflectă nu doar în legi, instituții, bugetarea programelor de prevenire și combatere a violenței, dar și în numiri politice. Ai grijă pe cine plătești din bani publici în posturi politice. Sau nu dacă nu consideri că hărțuirea sexuală merită atâta atenție politică.

Mă întreb dacă o persoană nominalizată ca secretar de stat ar fi fost anchetată pentru fapte de corupție, ar mai fi fost numită? Ar mai fi fost numit Cosmin Marcovici secretar de stat în Ministerul Culturii dacă dosarul era unul de corupție, nu hărțuire sexuală? Mă îndoiesc. Îndoiala vine din toată experiența acumulată din 2004 până în prezent.

Potrivit informațiilor din presă, Secretarul de stat Cosmin Marcovici este anchetat pentru hărțuirea sexuală a unei minore de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Ministrul Culturii a declarat următoarele: "În primul rând, pot să vă spun că subiectul nu este unul neapărat nou. Este un subiect rostogolit de ceva vreme, dar până în momentul de faţă nu avem date oficiale care să confirme aceste acuze vehiculate în presa ieşeană şi cea naţională."” a scris Oana Băluță, pe Facebook. 

Vina, în curtea PMP

”Domnul Marcovici, este un secretar de stat asumat de PMP în baza protocolului politic încheiat cu PNL. A fost recomandat de filiala PMP Iaşi, dânşii probabil că au făcut verificările de rigoare înainte de a-l recomanda. În cazul în care s-ar demonstra că aceste lucruri sunt adevărate, deşi nu văd ce s-ar mai putea demonstra astăzi, după 4 ani. Procedural, premierul numeşte secretarii de stat şi tot premierul îi retrage. Ministrul poate doar să facă recomandări” a mai spus ministrul Culturii, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel