Sebastian Lăzăroiu a descoperit cine va lua voturile electoratului băsist

Fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu aruncă în aer strategia PMP pentru alegerile prezidențiale. 

Sebastian Lăzăroiu este de părere că Monica Macovei are rolul de a lua voturi de la PDL și PMP. Astfel, o parte din electoratul băsist pe care se baza în principal PMP ar putea fi atras de candidatul independent Monica Macovei. 

Fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu a scris, pe contul său de Facebook, că Monica Macovei, candidat independent la prezidențiale, poate lua voturi "1.de la PDL: previzibil, Iohannis va fi candidatul comun al ACL. Sunt pedeliști care vor prefera să susțină o candidată ex-PDL, mai curand decât un candidat PNL. 2. Din votanții lui Traian Băsescu, care nu votează PMP. 3. Din categoria nehotărâților care nu ar ieși la vot pentru niciun candidat actual. 4. Din categoria ecologiștilor, nereprezentați (tema Roșia Montană o avantajează). 5. Din categoria "justițiarilor"". 

Sebastian Lăzăroiu scrie că, "paradoxal, dar Macovei nu ar trebui să aibă ca temă principală de campanie justiția și anti-corupția. Pentru că este deja asociată cu acest domeniu și deja pare că asta o limitează (că ăsta e singurul lucru la care se pricepe). Ar trebui să vorbească mai mult despre educație și sănătate, două teme care sunt mai apropiate de cotidianul familiilor din România".

Fostul consilier mai are și alte sfaturi pentru Monica Macovei: "trebuie să arate că are curajul și determinarea să reziste presiunii pe care partidele politice o vor face asupra președintelui", "nu trebuie să se înregimenteze în niciun partid", "are nevoie de un grup de sprijin format din figuri publice cu notorietate, neînregimentate politic", "campania ar trebui să stea sub semnul zicalei 'buturuga mică răstoarnă carul mare'". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel