Sebastian Ghiţă: Îi voi ruga pe colegi să nu încuviinţeze cererea DNA

Sebastian Ghiţă a declarat, vineri, că le va cere colegilor din Camera Deputaţilor să respingă solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării sale, afirmând că denunţătorul său este un ''personaj'' care a vândut droguri, a făcut contrabandă şi şi-a trimis în închisoare procurorul.

"Pare un dosar voluminos, dar ţinând cont că e vorba doar despre denunţuri şi că toate seamănă între ele şi că vin de la nişte denunţători cel puţin curioşi pe care am să-i prezint colegilor din Comisia juridică, nu cred că sunt elemente care să-mi ocupe foarte mult timp. O să îmi pregătesc pentru marţi în comsia juridică argumentele. Deputaţilor din Comisia juridică în primul rând o să le prezint calitatea denunţătorilor şi o să o fac şi publică să ştiţi toţi cum arată astăzi un denunţător în România cu peste 10 dosare penale şi nu ştiu câte arestări şi dacă un astfel de personaj reuşeşte să-şi dărâme anchetatorul, dacă un astfel de personaj după ce este închis de către un procuror şef, după ce este arestat şi trimis în judecată, reuşeşte cu un denunţ să îl trimită el în închisoare pe procuror, apoi nu ştiu cine cui face dosare aici", a afirmat Sebastian Ghiță, venit să îşi consulte dosarul la Comisia juridică din Camera Deputaţilor.

El a susţinut că nu este singura victimă a celui care l-a denunţat, acel personaj căruia îi spunem om de afaceri Răzvan Alexe, "un om care a vândut droguri și a făcut contrabandă".

[citeste si]

Şi pe procurorul care l-a cercetat l-a închis şi mă întreb dacă nu cumva e o răzbunare a acestui persoanj şi care este calitatea morală în faţa societăţii a acestui personaj să denunţe un procuror care l-a anchetat şi cum ajungem să îl credem. Un om care a vândut droguri, a făcut contrabanda, nu ştiu câte infracţiuni nu a făcut omul ăsta şi ajunge să înfunde un procuror cu un denunţ mincinos, a adăugat Sebastian Ghiţă.

El a sugerat că nu crede că deputaţii vor da curs cererii DNA.

"Am încredere în judecata colegilor mei şi îi voi ruga să nu încuviinţeze această cerere. Chestiunea cu imunitatea parlamentarilor este falsă. Nu putem discuta despre faptul că un parlamentar nu poate fi cercetat anchetat sau trimis în instanţă, şi judecătorii să decidă. Discutăm despre faptul că un parlamentar trimis aici de cetăţenii României să asigure o majoritate poate fi oricând sau nu arestat, iar eu cred că în toate ţările civilizate regula este ca parlamentarii să nu poată fi arestaţi decât după ce un dosar se judecă. Cred că în ceea ce priveşte acest dosar şi acuzaţiile de aici sunt absolut nevinovat, pare o veşnică încercare de a mi se pune lucruri în cârcă după anul trecut. Dacă 15 ani zeci, sute de instituţii au verificat şi au controlat activitatea mea şi după ce s-au pierdut alegerile constat că, dintr-o dată, am devenit tartorul dracilor, atunci nu mai ştiu ce să cred", a adăugat Sebastian Ghiţă.

El a arătat că nu există în dosarul său interceptări, astfel că nu se va folosi de decizia CCR pe acest subiect. Totodată, deputatul a vorbit şi despre acuzaţiile de şantaj prin intermediul unei televiziuni pe care o controla. "Acuzaţia este că respectivele reportaje se difuzau şi, după discuţia dânsului cu mine pe care după 5 ani a interpretat-o ca şantaj, eu am oprit difuzarea. O să vedeţi marţi după Comisia juridică dovezile pe care le aduc în favoarea mea. Ar fi putut fi găsite foarte uşor şi de procurori, dar nu ştiu dacă s-a dorit să aflăm exact cum stau lucrile. Cred că cel mai mult s-a dorit să facem o acuzaţie", a conchis Sebastian Ghiţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel