Sebastian Ghiță, despre Frunda, consilierul lui Ponta: Bate câmpii

ghita
ghita

Deputatul Sebastian Ghiță dezavuează atitudinea consilierului guvernamental Gyorgy Frunda față de vizita la București a înaltului emisar american Victoria Nuland, punctând că SUA sunt cel mai important partener strategic al României și că declarațiile belicoase împotriva Washington-ului pot fi folosite ca propagandă anti-guvernamentală.

Gryorgy Frunda a opinat, joi, că SUA tratează România cu superioritate, insistând că țara noastră nu este colonie și nu trebuie tratată astfel. Frunda a făcut afirmațiile cu o zi înainte ca Victoria Nuland, asistentul secretarului american de Stat, să-și înceapă vizita oficială de două zile la București, în timpul căreia dorește să discute despre statul de drept.

"Cred că domnul Frunda bate câmpii. Nu vreau să-l jignesc şi să spun că a fost o declaraţie idioată, dar cuvântul neinspirat este mult prea blând. Statele Unite reprezintă cel mai important partener strategic al României. Dezvoltarea economică a României în condiţii de siguranţă şi stabilitate depinde de acest parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii. Domnul Frunda n-a realizat că declaraţiile sale vor fi folosite ca propagandă anti-Guvern," a declarat Sebastian Ghiţă, citat de România TV.

"Eu cred că direcţia occidentală României este incontestabilă şi ca relaţiile privilegiate pe care România le are cu SUA nu pot suferi de pe urma unor declaraţii generate de consilieri fără relevanţă reală. Astfel de întâlniri, între factori de decizie din administraţia americană şi factori de decizie din administraţia din România vizează aspecte importante, precum cooperarea economica şi dezvoltarea unor parteneriate pragmatice, precum şi teme de interes pentru investiţiile economice americane în creştere, din România," a mai spus social-democratul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel