Sebastian Ghiță vrea reformarea PSD. Ce spun Bogdan Chirieac și Răzvan Theodorescu

Joi, după ședinţa conducerii PSD, Sebastian Ghiță a spus că este momentul ca Ion Iliescu să se retragă şi că ar trebui şi ca toţi care au probleme să fie suspendaţi din partid, enumerându-i pe Mazăre, Constantinescu, Duicu, Pendiuc, Mocanu, Hrebenciuc.

VEZI ȘI: Sebastian Ghiță aruncă bomba. "Nu trebuie să ne mai ascundem"

Pe marginea acestor subiecte au opinat analistul politic Bogdan Chirieac și academicianul Răzvan Theodorescu în emisiunea "Ediția de seară", de la România TV.

"Sebastian Ghiță este vocea tinerilor. I-am numit odată șacali tineri. Este vocea unui șacal tânăr (n.r. - Sebastian Ghiță) care are într-un fel dreptate. Este adevărat că politicienii pe care i-a amintit reprezintă o greutate de piciorul PSD-ului, un PSD la care țin, dar care astăzi o ia rău pe tobogan. PSD-iștii au căzut și în capcana celor netoți care au tot strigat: "Jos comunismul". Trebuie să fii idiot ca să strigi așa ceva în anul 2014. Am impresia că au căzut în această capcană și caută comuniști chiar în partid, lucru care este o inepție", a spus academicianul Răzvan Theodorescu la România TV.

"Am un singur amendament la ce a spus domnul academician. Sebastian Ghiță nu este șacal, ci este o carnasieră mare, autentică. Șacalul merge după mortăciuni. Din toată generația nouă a PSD, Sebastian Ghiță este altceva. Este cumva specia - dar Sebastian Ghiță este o carnasieră mult mai mare - a lui Robert Negoiță. Sunt socialiștii care întâi și-au făcut banii, apoi au intrat în politică. Este o mare distanță față de baronul tradițional PSD care a făcut bani fiind în politică. Este o generație nouă", a zis Bogdan Chirieac.

De asemenea, amintim că Ioan Rus i-a spus lui Ion Iliescu că trebuie găsită o soluție pentru a "dezlipi" eticheta de comunist de pe Victor Ponta.

Despre acest subiect, analistul politic Bogdan Chirieac a spus: "În opinia mea, este o eroare. De ce? Pentru că Ion Iliescu a avut mare succes. A avut trei mandate prezidențiale. Ion Iliescu a câștigat prezidențialele, la acea vreme, pentru că dânsul era suprapus cu sine și cu partidul. Era comunist, era pe partidul comunist. În prezent, nu mai sunt comuniști în PSD. Problema este că avem de-a face cu un partid roșu, comunist, dar ei nu mai sunt comuniști (politicienii care reprezintă generația nouă a PSD). Publicul înțelege foarte bine cum stă acest lucru".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel