Sebastian Ghiță, critici dure la adresa lui Cioloș. 'Trăiește într-o altă țară'

Sebastian Ghiță acuză Guvernul tehnocrat că dorește să desființeze Ministerul Comunicațiilor și Societate Informațională, pentru a îl înlocui cu GovITHub, o organizație non-guvernamentală.

"Am văzut astăzi textele de PR scrise pentru a lauda iniţiativa guvernului Cioloş privind GovITHub. Mi se pare că tehnocraţii aceştia, împreună cu şeful lor, trăiesc într o ţară numită UTOPIA, nu în România.

Practic, Guvernul Cioloş vrea să desfiinţeze un minister, respectiv MCSI, votat în Parlament, şi să creeze o structură paralelă în Statul român. Acest Chief Information Officer, angajat la Cancelaria Prim- Ministrului Cioloş, va deveni ministru ascuns, iar aparatul său de lucru va fi o asociaţie, un ONG, numit GovITHub, care oferă 10 burse de 2.000 de euro, timp de 6 luni. În rest, domnul Cioloş vorbeşte de voluntari.

Cu tot respectul ideea mi se pare lipsită de realism. Nici un om nu-şi opreşte parcursul profesional pentru o aventură de 6 luni.

Experimentul din România cu ONG-urile care conduc o ţară şi se substituie încet-încet Statului român ar trebui să intre deja în preocuparea Direcţiei de Apărare a Constituţiei din SRI. Orice stat are o Constituţie. Are un Parlament, care votează un Guvern cu o structura guvernamentală.

Ştim toţi cum a venit guvernul Cioloş la putere. Fără legitimitate. După voinţă străzii. De aici şi până la a accepta că ONG-urile dirijează şi plătesc procurorii României, că ONG-urile devin structuri paralele cu structurile statale ale României şi că ONG-urile se substituie companiilor din România, organizate conform Legii 31, e cale lungă", a transmis Sebastian Ghiță pentru EVZ.

[citeste si]

Deputatul a mai menționat că ONG-urile nu pot fi nici structuri economice, şi nici structuri administrative

"Sunt structuri asociative care ajută eventual. Noi nu suntem şi nu vom deveni Republica ONG-istă România".

El a precizat că influența acestor oameni din ONG-uri se face simţită în conducerea serviciilor de informaţii, în conducerea Parchetului General, a DNA şi a DIICOT, în conducerea Justiţiei, respectiv CSM.

"Devine îngrijorător. Aceşti oameni din ONG-uri şantajează înalţi demnitari români, public sau în privat, ameninţă cu relaţiile lor din ambasade, dau mită excursii şi premii în bani şi cadouri şi diplome mai abitir ca oamenii de afaceri.

Astăzi au reuşit ONG-iştii să-l convingă pe Prim- Ministrul României Dacian Cioloş să desfiinţeze un Minister al Guvernului României şi să-l substituie cu o Asociaţie GovITHub. De dragul imaginii, domnul Cioloş a acceptat. 

Sper ca instituţiile Statului român să înceapă să analizeze coerent aceste întâmplări nefericite şi să oprească acest delir care parazitează şi paralelizează instituţii în România", conchide Ghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel