Sebastian Ghiță, audiat la DNA. Control judiciar prelungit cu 60 de zile

Sebastian Ghiță s-a prezentat vineri dimineață la sediul DNA Ploiești. Deputatul PSD a declarat la ieșire că procurorii au dispus prelungirea controlului judiciar în cazul său cu 60 de zile, în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu.

Ghiță a declarat că procurorii nu i-au explicat motivele pentru care au dispus prelungirea controlului judiciar, măsură dispusă în urmă cu două luni.

"Dacă domnii procurori consideră, ca pe orice cetăţean, mă cheamă să mă întrebe. Nu au întrebat alte lucruri în plus faţă de declaraţia pe care am dat-o (...) Nu am legătură cu subiectul pentru că nu îi cunosc pe acei oameni de la Hidro Prahova", a afirmat Sebastian Ghiţă, conform Mediafax.

Totodată, întrebat în ce măsură îl afectează faptul că se află sub control judiciar, Ghiţă a răspuns: "Mă afectează, am responsabilităţi, am activităţi".

"Orice cercetare trebuie făcută rapid, trebuie găsite argumente sau raţiuni pentru care unui cetăţean să-i îngrădeşti libertăţile", a mai spus Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiță este urmărit penal în dosarul cumnatului premierului Ponta pentru sprijinirea unui grup infracțional. Potrivit referatului procurorilor, Ghiță ar fi exercitat intervenții la o firmă la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar pentru atribuirea unui contract către o anumită asociere de societăți comerciale. Anchetatorii îl acuză că a făcut demersuri și în vederea obținerii unor informații confidențiale.

Sebastian Ghiță, despre comisia SRI: Mă gândesc să mă retrag

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel