Sebastian Bodu cere est-europenilor să boicoteze produsele olandeze

sebastian bodu
sebastian bodu

Eurodeputatul PDL Sebastian Bodu și şeful delegaţiei poloneze din PPE, Jacek Saryusz-Wolski, au adresat o scrisoare deschisă est-europenilor, unde le  cer să boicoteze produsele olandeze în urma apariţiei siteului antiimigraţie al Partidului Libertăţii.

"Dragi cetăţeni din Europa Centrală şi de Est, vreme de aproape jumătate de secol am trăit, mare parte dintre noi, departe de Europa Occidentală şi valorile ei democratice. Atunci când Uniunea Europeană ne-a deschis larg braţele şi ne-a primit, pe unii în 2004 şi pe alţii în 2007, dupa eforturi uriaşe făcute pe drumul integrării, am crezut că nu ne vom mai simţi nicicând excluşi, că vom fi parte a unei mari familii cu care împărtăşim aceleaşi valori şi cu care vom împărţi şi bune şi rele. Am crezut, noi, cele 100 de milioane de cetăţeni europeni care au trăit în spatele unei cortine de fier discreţionare, impuse de altii impotriva vointei noastre si a cursului firesc al istoriei, că în Uniunea Europeană nu vom mai fi judecaţi la grămadă, nu ne vom mai simţi discriminaţi sau umiliţi pentru ca vrem sa călătorim, să muncim, să trăim într-un spaţiu comun prin esenţă.

Un partid radical din Olanda a reuşit, însă, să ne amintească faptul că extremismul şi discriminarea pe bază de cetăţenie nu au murit în Europa anului 2012, ba chiar sunt din ce în ce mai virulente şi acceptate la nivelul unui Guvern european. Am auzit de la acest partid de extremă dreaptă că est-europenii sunt infractori, că sunt direct răspunzători pentru creşterea criminalităţii în Olanda, că fiecare cetăţean olandez ar trebui să se plângă dacă şi-a pierdut locul de muncă în favoarea unui nou venit în UE şi, în general, dacă <a fost deranjat> de noii cetăţeni ai Europei, sosiţi odată cu anul 2004", se arată în scrisoarea celor doi.

Bodu şi Saryusz-Wolski consideră că Guvernul olandez trebuie să primească un mesaj foarte clar din partea celor 100 de milioane de cetăţeni europeni care au exact aceleasi drepturi precum cei olandezi.

"Facem astfel apel la boicotarea tuturor produselor olandeze în toate cele 12 state ale UE devenite membre după 2004. Vă încurajăm să verificaţi întotdeauna provenienţa produselor pe care le cumpăraţi", îi îndeamnă cei doi pe estici.

"Un boicot al produselor olandeze venit din partea a 100 de milioane de consumatori este răspunsul potrivit pentru extremismul promovat de Olanda şi va transmite un mesaj clar către Guvernul sau ca nu suntem cetăţeni de mâna a doua si, mai mult, că noi contam. Daca olandezii nu ne vor pe noi, nici noi nu vrem produsele lor," conchid eurodeputaţii populari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel