Se scumpesc băuturile la pet! 50 de bani în plus pentru fiecare sticlă, prin programul Garanție-Returnare

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat începerea programului de Garanție-Returnare. Absolut toți comercianții trebuie să se înregistreze în Sistemul Garanție-Returnare (SGR) până a data de 28 februarie.

Românii vor plăti în plus 50 de bani pentru fiecare băutură la pet pe care le achiziționează din orice magazin sau restaurant. Banii vor fi returnați către cumpărător în momentul în care va recicla peturile goale, scrie news.ro. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a făcut anunțul cu privire la faptul că absolut toți producătorii și comercianții vor trebui să se înregistreze în baza de date a sistemului. Cei care nu se vor înscrie vor fi amendați de către Garda de Mediu.

”De la magazinele mici la supermarketuri, de la producătorii de apă minerală la sectorul HoReCa, toţi producătorii şi comercianţii de băuturi trebuie să se înregistreze în baza de date a Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR)”, a scris, pe Facebook, ministrul Barna. ”Astfel, comercianţii, producătorii sau importatorii de băuturi în ambalaje de unică folosinţă din plastic, sticlă sau metal, cu volume între 0,1 litri şi 3 litri inclusiv, şi cei din domeniul HoReCa au obligativitatea legală de a se înregistra până la pe 28 februarie. Nerespectarea acestei obligaţii va fi sancţionată de Garda Naţională de Mediu cu amendă cuprinsă între 20.000 şi 40.000 de lei”, a completat acesta.

În ultimă fază, în schimbul ambalajului gol, cumpărătorul va primi pe loc valoarea garanției pe care a platit-o inițial. Scopul acestui program este de a proteja mediul. În acest fel, peturile, dozele de bere și sticlele nu vor mai ajunge în râuri, pe marginea șanțurilor sau în păduri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel