Se scumpesc alimentele!? Adrian Câciu: Nu ne vom reveni în 2021. Scade puterea de cumpărare

Economistul Adrian Câciu trage un nou semnal de alarmă cu privire la economia țării și face un îndemn către români să fie atenți cu bugetul personal.

Economistul Adrian Câciu a explicat în direct la România TV cât de prudenți trebuie să fie românii în această perioadă și mai ales în contextul în care alimentele s-ar putea scumpi în perioada următoare. 

”Infodemia asta și plecată de la decizionarii noștri care ne spun în fiecare zi că totul e bine și că totul și-a revenit, îl face pe consumatorul needucat să meargă înainte. Din contră, în această situație în care suntem noi nu ne vom reveni în 2021 și nu că nu își revine bugetul țării ci nu își revine economia pentru că economia, la momentul acesta, nu are o cerere reală. (...) În momentul acesta eu nu a-și îndemna lumea decât să consume, să consume ceea ce este necesar și să nu își arunce acuma ultimii bani din buzunar pentru că mâine, compania la care lucrează s-ar putea să facă restructurări de personal. Cele mai mari probleme sunt în companiile private pentru că ele nu mai au din ce să trăiască. Banii către companii, pe care Guvernul i-a promis, nu au ajuns încă. Sunt foarte puține companii ce pot lua credite. Firmele se vor restructura, fie că vrem, fie că nu. (...) În ceea ce privește alimentele, acolo este clar că dacă nu s-a venit în compensare la această creștere de prețuri, nu vin în compensare cu o creștere cel puțin echivalentă la veniturile populației atunci este o erodare a puterii de cumpărare”, a declarat economistul Adrian Câciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel