Se schimbă preşedintele ARB. Cine e Bogdan Neacșu, favoritul la conducerea Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor?

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

În AGA din luna mai a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) se va vota noul preşedinte al asociaţiei.

Sunt doi candidați la șefia ARB, Bogdan Neacşu, preşedintele CEC Bank și Dan Sandu, director general Intesa SanPaolo Bank dar surse din piață spun că Bogdan Neacșu ar fi favoritul în această cursă.

Bogdan Constantin Neacșu este cel mai tânăr președinte executiv din sistemul bancar și are o vastă experiență în funcții de conducere în cadrul instituțiilor de credit din România, fiind de-a lungul timpului vicepreședinte Patria Bank, director general adjunct Garanti Bank, vicepreşedinte Volksbank România, proiect manager Basel II la BRD şi BNR, unde a lucrat în cadrul Direcției de Reglementare și Autorizare – Serviciul Reglementare Prudențială Bancară.

Din 24 octombrie 2019 este director general executiv CEC Bank și începând din 2020 banca deținută 100% de statul român a reușit să facă un salt important în ceea ce privește digitalizarea și eficientizarea operațională, dar și o creștere substanțială ale activelor, de 25,5% în 2020, conform ultimelor date comunicate de către bancă.

În acest moment CEC Bank se află pe locul 7 din punct de vedere al activelor și țintește locul 5, conform declarațiilor lui Neacșu și a strategiei de afaceri care a stat la baza planului de recapitalizare a băncii. Amintim că majorarea de capital a CEC Bank, de circa 200 milioane de euro, a fost finalizată în 2019 și aprobată de către Comisia Europeană în condiții de piață, fără a fi considerată ajutor de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel