Se rupe alianța USR-PLUS? Cioloș, răspuns

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos

Dacian Cioloș a declarat, întrebat despre neînțelegerile între USR și PLUS despre care s-a vehiculat în spațiul public, că nu există disensiuni majore și nu poate fi vorba de o rupere a Alianței USR-PLUS, având în vedere că este una electorală, pentru alegerile europarlamentare.

„După europarlamentare vom face o evaluare a modului în care a fost percepută alianța și vom decide dacă vom merge cu un candidat comun și ce candidat vom susține. Dar discuțiile acestea. Nu există disensiuni majore și nu ar fi vorba de nicio rupere. Noi am făcut o Alianță electorală pentru europarlamentare, deci nu are ce să se rupă după aceea, ci noi decidem dacă vom continua și vom susține un candidat comun la europarlamentare", a afirmat Dacian Cioloș, miercuri seară, la Realitatea TV.

Candidați prezidențiale 2019

Liderul PLUS a precizat că poate fi din partea Alianței USR-PLUS candidatul la prezidențiale sau pot fi candidați ai fiecărei formațiuni în parte.

„Poate să fie candidat al Alianței sau pot fi candidați separați ai partidelor. Nu am discutat cu alte partide decât cu USR. Cu USR am discutat în principiu că imediat după europarlamentare vom discuta despre susținerea unui candidat comun la prezidențiale.


Întrebat dacă el ar putea fi candidatul Alianței la alegerile prezidențiale, Cioloș a răspuns: „Nu. E o opțiune dar nu e o opțiune decisă și nu e singura opțiune".

La începutul lunii februarie, când Alianța USR-PLUS a anunțat candidații la europarlamentare, listă deschisă de Dacian Cioloș, aacesta declara în legătură cu o candidatură la alegerile prezidenţiale din partea alianţei, că „orice e posibil", precizând însă că este un subiect pe care deocamdată nu l-a discutat cu membrii partidului condus de Dan Barna, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel