Se încălzea Săpunaru pentru Transporturi înainte de episodul Silaghi?

În intervenția telefonică la Realitatea Tv, din 22 august, Nini Săpunaru declara că se pregătea de o lună pentru ”războiul” de la Transporturi. Totodată, deputatul PNL a transmis astăzi un comunicat pentru a preciza că și-a retras din precauție acțiunile de la o firmă cercetată acum de către DNA. Potrivit unicului acționar al firmei, Dorinel Modreanu, citat de Evz, Săpunaru a renunțat la drepturile sale de la SC Euro Proiect SRL ”cam acum trei săptămâni o lună”. Adică în perioada în care BPN al PNL îl vota pe Ovidiu Silaghi drept propunerea liberalilor pentru Ministerul Transporturilor.

”Am renunţat şi la calitatea de acţionar la această firmă pentru a nu lăsa loc de interpretări sau pentru a nu se creea (sic!) un conflict de interese, având în vedere posibila mea desemnarea în funcţia de Ministru al Transporturilor”, a explicat Nini Săpunaru, sâmbătă, într-un comunicat de presă. El a mai spus că în acțiunile de management ale firmei nu se mai implică de când era șef la Vămi, în  1997, iar la acțiuni a renunțat nu de mult.

Cumnatul lui Săpunaru, și în prezent singurul acționar al firmei, a fost mai specific în legătură cu timpul trecut de la momentul în care liberalul a renunțat la cele 49,5% acțiuni deținute. ”Cam acum trei săptămâni sau o lună a ieşit din firmă Nini Săpunaru şi mi-a cedat mie acţiunile”, a declarat Dorinel Modreanu pentru Evz.

Printr-un exercițiu simplu, se deduce că Săpunaru și-a luat măsurile de prudență (renunțarea la acțiunile firmei), de când liberalii îl votau pe Ovidiu Silaghi (16 iulie) drept pretendent la fotoliul ministerial, nume ce avea să rămână bătut în cuie până pe 19 august, când DNA a cerut deputaților aviz pentru a începe urmărirea penală pe numele lui Silaghi.

Coroborat cu declarația de la Realitatea Tv a determinatului ”războinic” Săpunaru, s-ar părea că liderul PNL Vrancea știa/presupunea/avea siguranța că în nu foarte mult timp va primi un telefon prin care i se va cere să-l succeadă pe Relu Fenechiu la MTI.

Președintele Traian Băsescu a sugerat în câteva ieșiri publice că nu e de acord cu varianta Ovidiu Silaghi la Transporturi. Potrivit Constituției României, șefului statului are dreptul să refuze o singură propunere de ministru transmisă de premier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel