Se împlinesc 20 de ani de la revenirea Regelui Mihai I în România

REGELE MIHAI I SI REGINA ANA LA PALATUL ELISABETA
REGELE MIHAI I SI REGINA ANA LA PALATUL ELISABETA

Majestatea Sa Regele Mihai I a revenit în România în dimineața zilei de vineri, 28 februarie 1997, când, împreună cu Regina Ana, a aterizat pe aeroportul București Otopeni, venind din Elveția. 

Cei doi reprezentanți ai sângelui albastru au fost așteptați, la scara avionului, de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, alături de câteva sute de persoane care reprezentau autoritățile politice, instituții ale statului și societatea civilă, scrie casa-regala.blogspot.ro.

Tot atunci, în urmă cu exact 20 de ani, Majestatea Sa a primit din partea Ministerului de Externe pașaportul românesc.

În această ședere în Capitală, Regele Mihai și Regina Ana au depus flori la Crucile eroilor din Piața Universității, în prezența a 20.000 de persoane care au vrut să îi ureze regelui bun-venit.

[citeste si]

De asemenea, Regele Mihai și Familia Regală au fost invitați la cină, la Palatul Cotroceni, de către președintele Emil Constantinescu. Totodată, Regele a fost și invitatul Guvernului, la Palatul Victoria. Pe durata aceleiași șederi, Regele Mihai a luat prânzul cu conducerea Senatului și a Camerei Deputaților, în prezența unor membri ai Legislativului.

În timpul șederii în Capitală, Regele Mihai și Regina Ana au mai vizitat Patriarhia Română și au fost oaspeții Patriarhului Teoctist.

Familia Regală a locuit la Palatul Elisabeta. A fost prima oară în care Regele Mihai a pus piciorul în palat, după plecarea sa din reședință, în dimineața de 31 decembrie 1947.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel