Se cere TVA ZERO. În ce domeniu ar putea fi aplicată

Patronatele din transporturi solicită Executivului aplicarea unei cote de TVA zero la transportul rutier intern cu autobuze și autocare.

niunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului României reducerea fiscalității în domeniul transportului rutier de persoane la nivel național, prin aplicarea unei cote de TVA zero la transportul rutier intern de persoane efectuat cu autobuze și autocare, respectiv cu vehicule care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto.

Transportatorii spun că 11 state din UE aplică cote de TVA reduse până la 3% (de ex. Luxemburg), iar alte state membre aplică cota TVA zero sau prevăd scutiri de la plata TVA (de ex. Irlanda). În Marea Britanie, majoritatea serviciilor naționale de transport rutier de persoane beneficiază de cotă zero TVA,

Deși în România transportul internațional de persoane este scutit de plata TVA pentru toate modurile de transport, totuși pentru transportul rutier intern de persoane se aplică cota TVA de 20%.

"Această situație este nefavorabilă industriei românești de transport cu autobuze și autocare, unde contrar altor moduri de transport (feroviar, aerian), majoritatea companiilor care operează la nivel național sunt IMM-uri și din acest motiv, nu dispun în aceiași măsură precum competitorii lor din alte moduri de transport, de resursele financiare necesare acoperirii costurilor generate de actualul nivel de plată TVA", se spune în comunicatul UNTRR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel