Se cere demisia procurorului general Tiberiu Niţu

Europarlamentarul Monica Macovei consideră că Tiberiu Niţu trebuie să demisioneze din funcţia de procuror general al României, deoarece numele său este menţionat într-un dosar al DNA ca beneficiar al unui 'folos necuvenit'.

"«Abţinerea» de la a face declaraţii şi de la soluţionarea cererii DNA privind efectuarea urmăririi penale faţă de fostul ministru Gabriel Oprea nu este suficientă şi nu este o soluţie'", susține europarlamentarul Monica Macovei, într-un comunicat de presă.

Potrivit fostului ministru al Justiției, Tiberiu Niţu trebuie să demisioneze pentru că "nu mai poate conduce şi reprezenta procurorii din România, cât timp numele lui este prezent într-un dosar DNA ca fiind beneficiarul unui 'folos necuvenit', adică a încălcat legea.

Dacă domnul Niţu nu înţelege gravitatea situaţiei şi nu îşi dă demisia, atunci îi solicit ministrului Justiţiei să declanşeze procedura de revocare din funcţie, potrivit legii, iar preşedintele Iohannis să o finalizeze cu decizie de revocare", conchide Monica Macovei.

Citește și: Tiberiu Nițu, prima reacție în dosarul care îl vizează

Procurorul general Tiberiu Niţu a transmis, luni, că se abţine de la soluţionarea solicitării DNA privind sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, urmând ca aceasta să fie realizată de prim-adjunctul său.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut luni sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deţinut funcţia ministerială. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel