Update/ Se cere demisia lui Grindeanu după accidentele feroviare din ultimele săptămâni. O victimă de la Galaţi a murit, după ce a intrat de 5 ori în stop cardiac - Video

Se cere demisia lui Sorin Grindeanu din funcţia de ministru al Transporturilor după încă un accident pe calea ferată. Sâmbătă seară, la Galaţi, o locomotivă a lovit un tren personal aflat în gară.

Update: "Femeia a intrat a treia oară în stop cardiorespirator, se fac manevre de resuscitare de către personalul medical din UPU Galați", a transmis Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi.

Ulterior, Spitalul Judeţean de Urgenţă a confirmat că femeia a murit, după ce a intrat de 5 ori în stop cardio-respirator. 

Update: Conform Antena 3 CNN, una dintre victimele rezultate în urma accidentului ar fi decedat. 

„Catastrofă feroviară după catastrofă feroviară, iar Sorin Grindeanu nu e de găsit nicăieri. În seara aceasta a avut loc un accident la Galați, soldat cu mai multe persoane rănite. Acum nici două săptămâni, autoritățile mințeau în primă fază după accidentul feroviar din Teleorman. Nici atunci nu știa nimeni unde e Grindeanu.Îi cer urgent să iasă public cu explicații și să prezinte românilor ce măsuri ia pentru siguranța din transportul feroviar.

Lipsa de asumare și preocupare a lui Sorin Grindeanu a adus sistemul feroviar într-o stare gravă, care pune în pericol vieți omenești. Grindeanu nu e în stare să fie ministru, trebuie demis urgent ca să evităm alte catastrofe în viitor”, a transmis Cătălin Drulă, preşedintele USR, într-un comunicat. 

Sorin Grindeanu anunţă ce a decis. Nimic despre demisie 

"În urma incidentului din această seară din Gara Galați, până la clarificarea cauzelor producerii acestuia și, având în vedere că este al doilea accident feroviar produs într-un timp foarte scurt, am decis următoarele:

- să solicit CFR Călători să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz.

- de altfel, în urma incidentului de la Teleorman, am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie.

În calitate de ministru al Transporturilor al Infrastructurii consider că prioritatea CFR Călători este, în primul rând, siguranța călătorilor!", a scris Sorin Grindeanu pe Facebook. 

O victimă a fost resuscitată

"La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19,19, la Gara CFR Galaţi a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare şi a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinaţia Galaţi - Buzău. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio-respirator şi un bărbat care a rămas încarcerat, precum şi şeful de tren şi mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galaţi şi poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi", transmise Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi. 

"Cele 4 persoane rănite au fost transportate la UPU Galați. Persoana aflata in stop cardio respirator a fost resuscitată iar în acest moment se afla la terapie intensivă", a mai spus ISU. 

Mecanicul de locomotivă are vârsta de 50 ani, cu o vechime în conducerea trenurilor de călători de peste 15 ani, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel