Se amplasează prima sondă de explorare a gazelor de șist din țară

gaze-sist
gaze-sist

Compania Chevron va amplasa prima sondă de explorare a gazelor de şist din România, în localitatea vasluiană Siliştea, comuna Pungeşti după ce a obţinut avizele necesare în acest sens. În urma solicitărilor făcute de Chevron la Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui, instituţia a eliberat o primă autorizaţie de construcţie şi amplasare a sondei.

"Am răspuns potrivit legii. Aşa cum am spus în repetate rânduri, nu eu hotărăsc explorarea gazelor de şist. Eu reprezint o instituţie care respectă legea răspunzând cererilor venite din partea unor persoane fizice sau juridice", a declarat, vineri, preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, pentru Agerpres. Societatea solicitantă a îndeplinit toate condiţiile impuse prin certificatul de urbanism, iar neeliberarea avizului de construcţie a sondei ar fi fost ilegală.

Detalii despre sonda de la Siliștea

Prima sondă de explorare va fi amplasată în extravilanul comunei Pungeşti, la 650 de metri de localitatea Siliştea şi 950 metri de satul Pungeşti. Suprafaţa totală pe care se va întinde platforma de extracţie este de 20.298 metri, iar forajul se va face la o adâncime de 3.000 de metri.

Chevron România mai deţine trei certificate de urbanism la nivelul judeţului Vaslui pentru explorare în vederea identificării eventualelor rezerve de gaze de şist. Pentru perimetrele de la Păltiniş (Băceşti) şi Popeni (Găgeşti), compania petrolieră deţine acordul de mediu, iar pentru perimetrul Puieşti se află în procedura de evaluare a impactului asupra mediului în ceea ce priveşte amplasarea sondelor de explorare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel