Scutul antirachetă de la Deveselu devine activ. Ministrul de Externe, informații de ultimă oră

Sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu va deveni activ pe 18 decembrie.

Este un moment istoric pentru apărarea și securitatea națională. După aderarea la NATO în 2004, momentul de vineri, 18 decembrie, este cel mai concret pas pentru protejarea teritoriului și populației României în fața unor amenințări concrete.

Invitat la interviurile DC News Live, ministrul Afacerilor de Externe, Lazăr Comănescu, a explicat ce înseamnă mai precis acest lucru.

"Este vorba de o nouă confirmare a substanței deosebite a Parteneriatului Strategic Româno-American. Pe de altă parte, este o confirmare a determinării României de a contribui la consolidarea securității și stabilității în zonă. Să nu uităm că această facilitate va deveni parte integrantă a sistemului antirachetă al Alianței Nord-Atlantice".

Întrebat dacă de mâine poate să acționeze tehnic pe teren, ministrul de Externe a zis: "Mâine are loc confirmarea faptului că această capacitate este, din punct de vedere tehnic, operațională".

"Are și rachete?" - a intervenit analistul Bogdan Chirieac, întrebare la care Lazăr Comănescu a spus: "Capacitatea tehnică este operațională".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel