Scutire TVA. Răzvan Popa: O veste foarte bună

Răzvan Popa
Răzvan Popa

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa a susținut prin vot, în Parlamentul European, propunerea Comisiei Europene de simplificare a procedurilor rambursării de TVA pentru micii întreprizători. 

Propunerea urmărește să extindă scutirea de TVA pentru întreprinderile mici de la un regim strict național la un regim la nivelul UE.

"Astăzi în Parlamentul European am votat propunerea Comisiei Europene ce vizează, în primul rând, introducerea unor noi norme de simplificare în materie de TVA, de care micile întreprinderi din Uniunea Europeană pot beneficia.

Este o veste foarte bună pentru micii întreprinzători din România, care ar putea beneficia în viitor de această măsură.

Mai exact propunerea urmărește să extindă scutirea de TVA pentru întreprinderile mici de la un regim strict național la un regim la nivelul UE.

Astfel, a fost armonizat pragul pentru scutirile de TVA stabilind atât o limită superioară, cât și o limită inferioară a pragului, alături de ridicarea obligativității statelor membre de a solicita rambursare de TVA pentru întreprinderile scutite de plata acestei taxe. În plus, propunerea vizează și înființarea unui portal online prin care să se înregistreze întreprinderile mici ce doresc să beneficieze de scutire de TVA într-un alt stat membru.

Pe lângă măsurile de simplificare propuse este solicitată, de asemenea, și înființarea unui ghișeu unic pentru rambursările de TVA. În urma unor analize s-a constatat ca cel mai mare obstacol pentru IMM-uri, atunci când operează la nivel transfrontalier, îl reprezintă limba. Prin urmare, depunerea cererilor de rambursare de TVA din diferite state membre prin intermediul unui ghișeu unic ar putea aduce o simplificare semnificativă pentru întreprinderile mici", a declarat Răzvan Popa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel