EXCLUSIV  Scumpire gaze, curent. Borza: "Să terminăm cu ipocrizia și populismele"

Deputatul Remus Borza spune că războiul pornit pe tema scumpirilor exagerate la gaze și electricitate este un fals. Scumpirea spune, Borza, este infimă, de doar cinci lei la întreaga factură, o sumă suportabilă pentru majoritatea românilor. 

Remus Borza spune că suma de 5 lei la o factură este suportabilă, în condițiile în care cel mai ieftin pachet de țigări a ajuns să coste 15 lei, iar românii continuă să cumpere. Deputatul spune că banii sunt necesari companiilor pentru modernizare. 

"Nu am asistat la o explozie a prețurilor, nici la electricitate, nici la gaze. La gaze au rămas nemodificate prețurile, urmează de la 1 ianuarie 2018 să crească cu 6 %. Câtă vreme metrul cub e 1.3 lei, 6% în plus înseamnă câțiva bani. Asta va înseamna 5 lei în plus la factură la consumul mediu al unei gospodării. Asta câtă vreme un pachet de țigări este 15 lei. Haideți să mai terminăm cu populismele și cu ipocrizia asta. Adică dăm 15 lei pe un pachet de țigări, dar nu suntem în stare să plătim la factura de gaze 5 lei în plus pe lună," a spus Remus Borza.

El spune că banii sunt necesari companiilor pentru a-și îmbunătăți infrastructura. El a dat exemplul unor crize majore la Transelectrica, ce ar fi putut lăsa toată România fără electricitate, iar pagubele ar fi fost imense. 

"Același lucru este valabil și la electricitate. Sigur, avem două majorări, de 8% de la iulie și 5 % cu 1 octombrie. Asta înseamnă 13%. Consumul mediu în România pe gospodărie este de 100 de kilowati, deci ar veni cam tot 5 lei. Băi fraților, dăm 15 lei pe un pachet de țigări, cel mai prost și cel mai ieftin și nu suntem în stare să dăm 5 lei în plus la factura de gaze și electricitate? Trebuie să ieșim din această comoditate, din această mentalitate, ca statul să subvenționeze totul. Subvențiile trebuie acordate doar la acei consumatori vulnerabili. (...) Această subvenție o dăm pe spatele producătorilor care nu mai au bani să finanțeze capacități noi de producție, să-și modernizeze capacitățile existente, să-și modernizeze rețelele de transport. Anul trecut am avut două crize majore pe Transelectrica. Au căzut liniile, riscam să rămână toată țara pe întuneric. Pierderile ar fi fost de miliarde de euro. Deci trebuie făcute investiții," a completat Remus Borza.

Vezi răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel