Scumpire energie. Ministrul Virgil Popescu: Nu am văzut creșteri de preț foarte mari

Sursa foto: Facebook Virgil Popescu
Sursa foto: Facebook Virgil Popescu

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunțat că va veni în Guvern cu o Ordonanţă de Urgenţă prin care abaterile repetate ale distribuitorilor şi furnizorilor de energie vor fi sancţionate la nivelul cifrei de afaceri. De asemenea, acesta a mai afirmat că nu a văzut creșteri de preț foarte mari.

"Am discutat înainte la minister, am prezentat prim ministrului, şi ANRE a fost de acord, ca, prin Ordonanţa de transpunere a Directivei 944 pe care o avem în lucru şi o să venim cu ea în Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă, să modificăm, iar abaterile repetate ale distribuitorilor, ale furnizorilor care încarcă facturile, pun preţuri estimate (...) toate aceste lucruri mărunte care deranjează clienţii, deranjează românii, să le sancţionăm la nivelul cifrei de afaceri. (...) Ne-a prezentat ANRE structura amenzilor care au fost date - o amendă de 10.000 de lei pe care o ia un furnizor o plăteşte imediat şi se face că nici nu a văzut şi lucrurile se întâmplă în continuare. Vrem să stopăm aceste lucruri prin coercitiv, prin modificarea legislaţiei, în aşa fel încât să ştie că, dacă fac un lucru de genul acesta în mod repetat, evident nu vorbim de abuzuri din partea autorităţilor statului, vor trebui să plătească la nivelul cifrei de afaceri", a explicat Virgil Popescu, potrivit dcbusiness.ro.

Întrebat de creșterea facturilor la energie, Popescu a spus că "nu am văzut creșteri de preț foarte mari".

Ce trebuie să facă un client care sesizează un abuz în factura de energie electrică

"O reclamație la ANRE, dacă dorește să implice ANRE-ul, dacă dorește să rezolve amiabil cu furnizorul, direct la furnizor. Dacă observă că nu e rezolvată la furnizor, direct la ANRE. ANRE-ul vine, își face controlul, dacă este prima reclamație la furnizorul respectiv, evident că nu se va întâmpla nimic. Vorbim de abateri repetate, nimeni nu e absurd! Eu am văzut că vorbim de 1.800 - 2.000 de reclamații, foarte multe care au fost în ultimele perioade și au fost date o groază de amenzi. Adică le-au soluționat. Ideea este să existe voință ca să se facă acest lucru”, a mai spus ministrul Energiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel