Scrisoare Timmermans. Dragnea: Neconvenabil e tot ce nu-i convine lui Iohannis

Scutaru Cristina / 13 mai 2019 / 22:32 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Dragnea
Descriere foto: Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a declarat că nu este o întâmplare că prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans a transmis o scrisoare de atenționare României la doar o zi după summit-ul de la Sibiu, afirmând că autoritățile de la București vor răspunde totuși.

"Au ajuns la Camera Deputaților azi (n.r: scrisoarea prim-vicepreședinteleui CE). I-am rugat pe colegii mei să se uite, pe dl Iordache și colegii din Comisia juridică. Am avut gura aurită. Am zis zilele trecute că Iohannis să scoată ceva. Când a ajutat vreodată Frans Timmermans PSD? Hai să fim serioși. Nu există în Legera adoptată de Palament un articol neconstituțional. Nu există nicio virgulă diferită de țările respective. Neconvenabil e tot ce nu îi convine lui Iohannis. Tot ce țipă Iohannis că nu îi convine am văzut venind de la Bruxelles (...) O să răspundem de la Parlament. Joi sunt la Summit la Sibiu. Vineri apare scrisoarea. A venit inspirația din Sibiu și nu are nicio legătură cu campania electorală?", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

"Eu am văzut acolo niște petreceri și acolo (n.r.: La Sibiu). O fi fost nervos, nu i-a plăcut mâncarea? S-a auzit că s-au făcut niște negocieri care să vină pe funcție, adică 7-10 oameni care să conducă Europa".

Critici internaționale pentru România

 

Liderul PSD a făcut referire și la situația din alte state membre UE care critică situația statului de drept din România: "Stat de drept. Perfect. Nu am văzut nicio reacție în Olandă, de unde e domnul (n.r.: Frans Timmermans), în legătură cu faptul că miliarde de euro veniți din Rusia s-au spălat acolo. Ce au făcut ei? Au făcut înțelegere cu băncile. Adică aceste fapte se pot mușamaliza. Am văzut că i-au identificat dl Weber, 700.000 de euro luați de dumnealui și duși acasă. Pentru că și-a închiriat o locuință dintr-un sătuc, din Germania. Asta are legătură cu statul de drept? Au o problemă cu casele popularii Iohannis și Weber", a afirmat Dragnea.

Legat de susținerea pentru Frans Timmermans în funcția de președinte al Comisiei Europene, acesta făcând parte din același grup european ca și PSD, Dragnea a completat: "Dar nici dumnealui nu cred că mai vrea. Nu am vorbit că suntem înghețați. Așa au stabilit ei că suntem, mă rog 2-3. Nu mai contează. Avem de gând să scoatem câți mai mulți europarlamentari", scrie Mediafax.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24