Scrisoare Giuliani. Tăriceanu: Ce este cu adevărat important...

Tăriceanu
Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, cu privire la scrisoarea lui Rudolph Giuliani, că activitatea de lobby este legală, şi în Europa şi în America, însemnând informarea despre o problemă, un proiect, o cauză. Liderul ALDE nu înţelege de ce la noi în ţară ar trebui să fie pusă într-o notă negativă. 

"După această luare de poziţie a lui Rudolph Giuliani ... nu mai vorbesc de faptul că cineva a spus da, este lobby, ca şi când lobby are o conotaţie negativă. Nu dragii mei. Lobby, activitatea de lobby este o activitate care peste tot, şi în Europa şi în America, este legală şi care înseamnă informarea despre o problemă, despre un proiect, despre o cauză, la care multă lume are nevoie de informaţii şi acel om care face aşa zisul lobby dă posibilitatea celor care sunt interesaţi să ia cunoştinţă cu aceste elemente. Eu nu sunt convins că Giuliani a făcut lobby, că n-am auzit să fie angajat de cineva. Cred că este mai degrabă o atitudine civică şi politică a unui om care are un rol important în administraţia americană, adică este unul din confidenţii lui Trump şi, din câte ştiu, chiar cel care conduce echipa de avocaţi a lui Trump", a afirmat Tăriceanu, la deschiderea Şcolii politice de vară a organizaţiei de femei a ALDE.

Ulterior, întrebat într-o conferinţă de presă dacă are vreo relevanţă faptul că Giuliani a recunoscut că ar fi fost plătit pentru a trimite scrisoarea, Tăriceanu a spus că nu are nicio relevanţă.

"Atâta vreme cât, aşa cum spuneam şi înainte, activităţile de lobby se desfăşoară legal şi activităţile de lobby sunt remunerate, nu, nu are nicio relevanţă. Mai mult de atât, firmele de lobby îmbrăţişează o cauză care urmează să o susţină oficial dacă cred în ea, ceea ce înseamnă că Rudolph Giuliani în prealabil s-a informat despre situaţia din România şi a făcut acest demers în cunoştinţă de cauză. Firmele sau cei care fac lobby fac această activitate dacă au convingerea că pledează pentru o cauză corectă, şi această activitate este şi legiferată şi acceptată, fără rezerve, în toate ţările Uniunii Europene şi în America. Nu văd de ce la noi ar trebui să fie pusă într-o cheie negativă, nu văd", a menţionat preşedintele Senatului.

Potrivit acestuia, important este mesajul transmis de Giuliani.

"Cred că mai important decât această chestiune, dacă vreţi, mi se pare esenţa mesajului, esenţa mesajului lui Giuliani, care este una foarte puternică şi care semnalează gravele abuzuri din justiţie, gravele abuzuri comise de DNA, conlucrarea nefirească, nesănătoasă, ilegală, anticonstituţională dintre SRI şi DNA, justiţie, parchete s.a.m.d.. Haideţi să ne referim la lucrurile astea, cred că astea reprezintă esenţa problemei care trebuie să ne preocupe", a mai declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Vezi și: Giuliani, scrisoare Iohannis: S-a bazat pe raportul lui Freeh

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel