EXCLUSIV  Giuliani, scrisoare pentru Iohannis. Dan Barna, prima reacție

Bogdan Cotigă / 27 aug 2018 / 10:20 Salveaza PDF Comentarii
Dan Barna
Dan Barna

Președintele USR, Dan Barna a declarat, pentru DC News, că scrisoarea lui Rudy Giuliani, avocatul președintelui american, se înscrie într-o activitate de lobby a PSD-ului.

Barna a declarat că scrisoarea lui Giuliani nu reprezintă poziția SUA. "Este evident că această scrisoare face parte dintr-o activitate de lobby, domnul Giuliani este avocat, el nu reprezintă poziția SUA în această scrisoare. De altfel SUA și-au exprimat poziția în diferite rânduri față de aceste subiecte prin reprezentanții săi oficiali de la ambasada SUA și nu este deloc conform opiniei exprimate de aceștia", ne-a spus Dan Barna.

"Jurnaliștii de investigații vor afla"

Barna spune că se va afla că scrisoarea se subscrie unei activități de lobby care are originea în România. "Sunt convins că jurnaliștii de investigații români vor afla care este filiera românească acestui lobby, de altfel o activitate foarte bine reglementată și transparentă în SUA. Sunt ideile și vorbele lui Liviu Dragnea, chiar în ceea ce privește exprimarea în anumite pasaje ale scrisorii", a adăugat Barna. 

Scrisoarea avocatului lui Trump

Giuliani i-a scris președintelui Iohannis pentru a-și exprima „îngrijorarea în legătură cu prejudiciul continuu adus statului de drept în România, comis sub pretextul aplicării cu eficienţă a legii”.

„După căderea lui Nicolae Ceauşescu din 1989, România a făcut paşi hotărâţi spre aplicarea legilor, în concordanţă cu respectarea dreptului la un proces corect în regulile statului de drept. Cu toate acestea, progresele au fost subminate grav de excesele Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a României, sub conducerea fostului procuror şef, Laura Codruţa Kovesi. Aceste excese au inclus: intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor; ascultarea neconstituţională a telefoanelor; mărturii silite şi procese judiciare incorecte. În plus, faţă de excesele făcute de DNA în numele „aplicării legii", am luat la cunoştinţă cu tristeţe în cursul ultimelor luni despre existenţa „protocoalelor secrete".

„Acest prejudiciu afectează negativ, în mod direct, cursul investiţiilor străine directe în România, deoarece niciun investitor raţional nu ar investi într-un loc în care domnia legii şi sistemul legal fac subiect al manipulării făcute de cei de la putere”, a transmis avocatul lui Donald Trump.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28