Scrisoare deschisă către Dacian Cioloș. Ce acuză primarul unui municipiu

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, i-a adresat premierului Dacian Cioloş o scrisoare deschisă prin care îi solicită o întâlnire de urgenţă cu reprezentanţii administraţiilor publice locale, pentru discutarea unor 'probleme stringente' referitoare la patrimoniu şi la deblocarea procedurilor pentru accesarea fondurilor europene.

În scrisoarea adresată prim-ministrului, Dorin Florea a acuzat comportamentul şi atitudinea regiilor mari de stat, care, 'prin legislaţia privilegiată pe care o au, constituie frâne, împiedică, descurajează orice perspectivă privind abordarea unor proiecte europene', relatează Agerpres.

'Doresc de urgenţă discutarea acestei problematici, a modalităţilor de deblocare, a modalităţilor de conlucrare cu zonele periurbane, definirea a ceea ce înseamnă lucrări de interes public (mă refer la sursele de apă care la ora actuală sunt folosite doar cu scop energetic, iar problema este tratată superficial - vezi cazul sursei de apă de la Răstoliţa, judeţul Mureş).

O a doua problemă este cea patrimonială. Să avem o perspectivă clară de a preveni orice fel de imixtiune a ministerelor, cum ar fi de exemplu Ministerul Mediului - prin declararea unor unităţi drept arii protejate (vezi cazul Pădurii Corneşti, unde deşi există o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, se încearcă prin Ordin de Ministru introducerea ei în Situl Natura 2000). Vă rog, să aveţi în vedere un pachet de măsuri care să aducă clarificări asupra politicilor pe care trebuie să le facă consiliile judeţene, ministerele şi care ar fi responsabilitatea patrimonială a autorităţilor locale', menţionează documentul citat.

Primarul municipiului Târgu Mureş precizează că toate proiectele europene mari privind infrastructura se adresează zonei periurbane - drumuri ocolitoare, infrastructură rutieră, plan de mobilitate urbană etc. - aspecte care pun oraşele mari în imposibilitatea de atragere a fondurilor europene, ca urmare a colaborării deficitare cu localităţile limitrofe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel