Urmărește emisiunea live


Scrisoare deschisă a lui Nicolae Bănicioiu pentru Alina Gorghiu și Vasile Blaga

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a trimis o scrisoare deschisă către cei doi președinți ai PNL, după ce au luat decizia de a ataca la CCR Legea Bugetului pe 2015. 

Iată scrisoarea lui Nicolae Bănicioiu: 

"În atenţia co-preşedintei PNL, doamna Alina Gorghiu

În atenţia co-preşedintelui PNL, domnul Vasile Blaga

Stimaţi colegi,

În calitate de ministru al Sănătăţii în Guvernul României, precum şi de membru al Camerei Deputaţilor, doresc să vă atrag atenţia asupra deciziei Partidului Naţional Liberal de a contesta la Curtea Constituţională legea bugetului de stat pe anul 2015.

Pot intui că miza deciziei luate de către partidul pe care îl conduceţi este una strict politică. Insist, însă, în a vă atrage atenţia asupra efectelor sociale pe care decizia dumneavoastră le poate genera atât în rândul angajaţilor din sistemul public de sănătate, cât mai ales a miilor de români care interacţionează zilnic cu acest sistem în calitate de pacienţi.

Din perspectiva domeniului pe care îl coordonez ca ministru, vă pot spune că bugetul de stat pe anul 2015 este unul mai bun atât pentru angajaţii din sistemul public de sănătate, cât şi pentru sistem în ansamblul său, ţinând cont că alocările pentru Sănătate pe anul viitor sunt în creştere. Contestarea bugetului pe anul 2015 nu va duce decât la crearea unor grave neplăceri în luna ianuarie atât pacienţilor, cât mai ales zecilor de mii de angajaţi din sistem, fie că mă refer la medici, asistenţi medicali sau personal auxiliar.

Traian Băsescu, ironie la Cristian Pârvulescu, despre votul uninominal. Prima reacție a politologului

Tocmai de aceea, adresez acest apel public dumneavoastră, în calitate de co-preşedinţi ai PNL, cu scopul de a vă convinge ca PNL să renunţe la contestarea legii bugetului de stat pe anul 2015 la Curtea Constituţională. Ţineţi cont, înainte să mergeţi mai departe cu demersul pe care l-aţi anunţat, că principalele victime ale acestei acţiuni vor fi tocmai cei pe care doriţi să îi convingeţi că, în perspectivă, reprezentaţi o alternativă mai bună în gestionarea guvernării, în general, şi a sistemului de Sănătate, în particular. Or, gestul şi acţiunile PNL vin în tradiţia utilizată deja de opoziţie privind contestarea anuală a bugetului la Curtea Constituţională şi în contradicţie cu politica altfel pe care aţi asumat să o faceţi în contextul votului din 16 noiembrie 2014.

Vă amintesc că legea Bugetului a fost votată democratic în Parlamentul României, cu un sprijin larg din partea colegilor parlamentari, după o dezbatere extinsă în care s-au preluat şi amendamente ale opoziţiei. Tocmai de aceea, vă chem să construim împreună, putere şi opoziţie, o altfel de politică şi, prin urmare, vă invit să renunţaţi la contestarea fără niciun sens a legii Bugetului la Curtea Constituţională."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel