Scrisoare contestatari Firea. EXCLUDERI din PSD

O parte dintre consilierii generali ai PSD au pregătit o scrisoare deschisă, cerând să fie consultaţi înainte de şedinţele Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), a declarat Orlando Culea, consilier general PSD.

"O parte dintre consilierii PSD din CGMB au pregătit o scrisoare deschisă prin care dorim să arătăm faptul că nu mai suntem dispuşi să fim doar folosiţi ca şi maşină de vot şi faptul că noi dorim ca orice proiect care se ia în cadrul Consiliului General, aici nu mă refer la proiectele pe care le ia executivul din administraţia Bucureştiului, acolo nu avem cu ce să ne implicăm, dar mă refer la proiectele din Consiliul General, unde dorim să fim şi noi consultaţi înainte de şedinţe, să discutăm ordinea de zi, să ni se pună la dispoziţie materialele cu ceva timp înainte, nu să le luăm de pe site cu cinci zile înainte, aşa cum se întâmplă acum, doar publicăm pe site-ul primăriei ordinea de zi şi noi luăm la cunoştinţă despre ea aşa cum ia orice alt cetăţean care intră pe internet şi se uită pe site-ul PMB", a spus Culea.

El a subliniat că semnatarii scrisorii care va fi înaintată primarului general, Gabriela Firea, vor să "conteze" în Consiliul General.

"Să fim băgaţi în seamă în primul rând, asta dorim, nu dorim să mai stăm câte o oră sau două pe la uşile primarului general şi în final să ni se spună că nu ne poate primi (...) dorim să contăm şi noi în Consiliul General, în Primărie să contăm şi noi, pentru că, până la urmă, proiectele bune pentru Bucureşti noi le votăm, or fi iniţiativele primarului general, dar trebuie să treacă şi prin consiliu", a spus Culea.

Citește și:  Firea, acuzaţii. Orlando Culea, reacţie. Cine sunt consilierii generali convocaţi la PSD

Cine a semnat scrisoarea

El a menţionat că nu poate da numele celor care au întocmit şi al celor care au semnat scrisoarea. "Nu vă pot spune deocamdată despre cine este vorba, pentru că oamenii nu sunt atât de deschişi (...) eu vă pot spune doar de mine, că eu am semnat-o", a precizat Culea.

El a spus că scrisoarea continuă să circule pentru a fi semnată de cei care doresc. PSD sector 5 anunţă excluderea din partid a patru membri - consilieri municipali, pentru "voturi repetate împotriva intereselor legitime ale cetăţenilor" care i-au trimis să îi reprezinte în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

"În şedinţele succesive din 19.10.2018, Biroul Permanent şi Comitetul Executiv al PSD sector 5 au aprobat, în unanimitate, excluderea din partid a membrilor Florea Ancuţa Doina, Pavel Marius Adrian, Săndulescu Nina şi Şuhan Valeriu Nicolae, pentru voturi repetate împotriva intereselor legitime ale cetăţenilor sectorului 5, care i-au trimis să îi reprezinte în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Dacă sancţiunea de retragere a sprijinului politic, aplicată acestora la începutul lunii aprilie 2018, ar fi fost pusă pe ordinea de zi a PSD Bucureşti şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, nu ar fi fost posibilă această jignire incalificabilă adusă celor peste 300.000 de oameni care trăiesc în sectorul 5 al Capitalei", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD sector 5.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel