Scrisoare către UNESCO, privind Roșia Montană. Orban: E în analiză

Ludovic Orban gov.ro
Ludovic Orban gov.ro

Ludovic Orban susține că este în analiză scrisoarea pe care Guvernul trebuie să o transmită către UNESCO. 

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că scrisoarea pe care Guvernul trebuie să o transmisă către UNESCO pe subiectul Roşia Montană este în analiză şi a precizat că termenul încă nu a expirat, scrie Agerpres. 

"E în analiză. Păi, mai e, încă nu s-a terminat (nu a expirat termenul de transmitere a scrisorii - n.r.)", a afirmat Ludovic Orban, întrebat dacă Guvernul va transmite scrisoarea către UNESCO privitoare la Roşia Montană, având în vedere că termenul expiră la 1 februarie.

Premierul a făcut declaraţia la plecarea de la reuniunea avută cu reprezentanţi ai Consiliului Naţional al IMM-urilor.

Discuții cu protestatarii

Ulterior, şeful Executivului s-a oprit în Piaţa Victoriei pentru a discuta cu câţiva protestatari pe tema defrişărilor ilegale şi a sit-ului de la Roşia Montană.

Despre Roşia Montană, Orban le-a spus că o decizie va fi luată şi că includerea sit-ului Roşia Montană în Patrimoniul UNESCO este "un obiectiv" cuprins şi în programul de guvernare al PNL.

"Şi o să atingem acest obiectiv. Pe tema asta vom lua o decizie şi o vom anunţa, veţi afla când luăm decizia", a completat Orban.

Mesajul protestatarilor către Ludovic Orban

Protestatarii, revendicaţi a fi de la Diaspora Europeană, i-au transmis premierului că şi-a dori ca lemnul exploatat în România să nu mai fie vândut ca buştean, ci să fie valorificat ca mobilă sau alte produse finite.

Orban le-a răspuns că o decizie privind stoparea exploatării mesei lemnoase ar fi una "radicală", dar că se au în vedere măsuri pentru limitarea defrişărilor ilegale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel