Screening gratuit al displaziei de șold la copii

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” organizează în luna august un screening gratuit pentru depistarea dislaziei de șold. 

Părinții împreună cu copiii sunt invitați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” în luna august, în zilele de 7 și 14 august, în cadrul unui eveniment, unde medicii vor realiza un screening al displaziei de șold.

Evenimentul se adresează sugarilor ce vor avea în acel moment vârsta cuprinsă între 2 săptămâni și 3 luni. Va fi realizat un examen clinic, urmat de un examen paraclinic (ecografie de șold), realizat de medici specialiști și primari în ortopedie pediatrică.

Ecografia de șold, recomandată în primele 3 luni de viață

Ecografia de șold reprezintă o metodă neinvazivă de depistare a displaziei de șold (boală cunoscută anterior și sub numele de luxație de șold). Se recomandă tuturor sugarilor efectuarea unei ecografii de șold în primele 3 luni de viață.

Înscrierea la screening se face completând un formular care poate fi accesat pe pagina de facebook a Asociației pentru Ortopedie și Traumatologie Pediatrică. În urma înscrierii părinții vor fi contactați telefonic în vederea confirmării participării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel