Scorțișoara, remediu pentru diabet. Iată cum se consumă

Steluța Indrei / 15 sep 2018 / 19:58 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Scorțișoara este un condiment care ajută la ținere sub control a diabetului. Sunt studii care demonstrează că scorțișoara are efect de reducere a glicemiei, informează Medical News Today. 

Scorțișoara a dovedit efecte promițătoare în tratarea diabetului. 

Iată ce spun studiile despre scorțișoară în caz de diabet:

Un studiu din 2003, publicat în Diabetes Care, a comparat efectele unui aport zilnic de 1, 3 și 6 grame de scorțișoară în cazul unui grup de 40 de oameni cu un grup care a primit un placebo timp de 40 de zile. În cazul tuturor celor care au primit cantități diferite de scorțișoară s-a constatat reducerea nivelul de zahăr din sânge și colesterolul. Efectele au fost observate chiar și la 20 de zile după ce participanții nu mai luau scorțișoară.

Un studiu din 2016, la care au participat 25 de persoane, publicat în Jurnalul de Etnofarmacologie Interculturală, a constatat că scorțișoara poate fi benefică pentru persoanele cu diabet zaharat slab controlat. Participanții au consumat 1 g de scorțișoară timp de 12 săptămâni. Rezultatul a fost o reducere a glicemiei.

O amplă analiză din 2016, publicată în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, a reunit rezultatele a 11 studii privind rolul scorțișoarei în reducerea glicemiei. Concluzia: scorțișoara poate fi un remediu util în caz de diabet, dar nu poate înlocui tratamentele diabetice clasice.

De aceea, dacă urmezi deja un tratament pentru diabet, este indicat să discuți cu medicul tău, pentru a te asigura că nu vor exista efecte secundare. 

Ceai de scorțișoară, mod de preparare

Scorțișoara poate înlocui cu succes zahărul în băuturi și deserturi. Aceste opțiuni sunt bune în cazul celor predispuși la diabet. În plus, poți utiliza scorțișoara ca remediu pentru diabet prin prepararea unui ceai:

Ai nevoie de: ½ linguriță de scorțișoară măcinată, 1 cană de apă (250 ml)

Preparare: Toarnă apa clocotită peste scorțișoară și acoperă cana. Lasă amestecul la infuzat 5-10 minute, apoi strecoară ceaiul.

Consum: Bea acest ceai dimineața pe stomacul gol și încă unul după-amiaza.

Pe lângă folosirea scorțișoarei, este esențial să acorzi o importanță deosebită regimului alimentar. Pentru a evita complicațiile, este important să elimini zahărul procesat din dietă.



Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26