Scopul întâlnirii Barroso-Ponta, atenuarea îngrijorărilor CE privind situația din România

ponta
ponta

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Pia Ahrenkilde Hansen, a declarat, luni, că întâlnirea dintre președintele CE, Jose Manuel Barroso, și premierul Victor Ponta face parte dintr-un dialog ”cât mai strâns” cu România, scopul acestei întrevederi fiind acela de a sprijini procesele politice din țară, dar și acela de a atenua îngrijorările de la Bruxelles privind derularea evenimentelor de la București.

Întâlnirea, programată, luni, dintre Jose Manuel Barroso și Victor Ponta, are loc, asemeni celei de vineri (dintre președintel CE și președintele României) la cererea oficialului român, a precizat Pia Ahrenkilde Hansen, informează Mediafax.

”Suntem într-adevăr foarte interesaţi să continuăm să discutăm şi să facem un bilanţ al evoluţiilor din România după îngrijorările pe care le cunoaşteţi foarte bine şi a disputelor constituţionale, care noi avem interesul să rămână în urmă”, a declarat purtătorul de cuvânt al CE, instituția europeană fiind interesată de continuarea dialogului cu autoritățile de la București, în contextul raportului MCV din decembrie,

"Urmărim să ducem în continuare, în contextul MCV, un dialog cât mai strâns cu privire la evoluţiile din România, având în vedere să sprijinim consolidarea situaţiei politice şi îndepărtarea îngrijorărilor pe care noi le-am exprimat şi să vedem lucrurile că se îndreaptă în direcţia bună", a mai adăugat purtătorul de cuvânt, la conferinţa de presă zilnică de la Bruxelles.

Totodată, întrebată dacă se va discuta și despre înghețarea unor fonduri pentru România și despre libertatea presei, Pia Ahrenkilde Hansen a subliniat că subiectele discutate vor fi aflate din comunicatul de presă, care va fi publicat de către Comisie, după întrevedere.

Întrevederea între cei doi oficiali de la Bruxelles nu va fi urmată de o conferință de presă comună, deoarece premierul Ponta va fi tratat ”în mod egal” cu președintele Băsescu, după cum a afirmat vineri Ollivier Bailly, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

„Îi tratăm în mod egal pe cei doi lideri români, aşa că aplicăm aceleaşi aranjamente de presă. S-a decis ca pentru aceste două întâlniri să nu fie conferinţe de presă, ci comunicate ale preşedintelui Barroso”, a declarat, vineri, oficialul european.

Întrebat cine a decis aceste aranjamente de presă pentru întrevederile cu liderii români, Bailly a răspuns: "S-a convenit (cu partea română - n.r.) să nu fie conferinţe de presă".

Premierul Victor Ponta se va afla luni după-amiază într-o vizită oficială la Bruxelles, unde are programate întâlniri cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, și cu primul-ministru al Regatului Belgiei, Elio Di Rupo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel