EXCLUSIV  Guvernul, fără autorizație ISU? ”Și-a dat niște reguli pe care nu le respectă”

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a vorbit despre situația școlilor din sectorul său care nu au autorizație de securitate la incendiu.

Edilul spune că a avut o întâlnire la începutul lunii octombrie cu Raed Arafat și inspectorii ISU, în care s-a încercat rezolvarea acestei situații.

”Nu toate școlile necesitau autorizație ISU”, ci doar școlile construite după anul 1992 aveau nevoie de repectiva autorizație. Celelalte necesitau doar aviz ISU, ne-a spus primaru.

În acest moment 4 școli din Sectorul 1 nu au autorizația ISU, a adăugat Tudorache.

”Sunt conforme, nu e niciun fel de pericol, dar automat trebuie să respectăm acele norme obligatorii. Sunt construite recent și automat vom trebui să obținem și acea autorizație”, explică edilul, care mai spune că nu durează mai mult să construiești școala decât să obții autorizația, ”dar tot pe acolo”.

”Durează foarte mult să obții autorizația, asta e România.”, adaugă resemnat primarul.

Daniel Tudorache explică de ce se obțin atât de greu autorizațiile ISU.

”O să îți ceară niște acte. Zice: ”ca să îți iei autorizația, îți trebuiesc actele astea”. Data viitoare vine alt inspector și el vine cu alte idei, îți mai ”trebuiesc și altele”. (...) Din punctul nostru de vedere actele sunt standardizate, dar din punctul lor de vedere... Noi ca să facem actele respective trebuie să avem o relație contractuală cu o firmă care ni le face. Bineînțeles că acele firme sunt tot ale foștilor angajați de la ISU. Unii care au fost, unii care sunt.”, spune Daniel Tudorache.

Întrebat dacă această situație este cunoscută la nivelul conducerii partidului, edilul spune că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a participat la discuția care a avut loc la începutul lunii.

Daniel Tudorache spune că sunt instituții ale statului care nu au autorizația de securitate la incendiu. Una dintre acestea este Guvernul.

”Guvernul este conform? Atunci ce mai discutăm. (...) Pentru mine e mai important să fie în școală, eu mai am 4 școli, le voi rezolva și pe alea.”, a declarat Tudorache, care este de acord cu Bogdan Chirieac, potrivit căruia ”Guvenul și-a dat niște reguli pe care nici el nu le respectă”.

”În momentul de față, da”, susține edilul Sectorului 1.

Singura soluție ar fi schimbarea legii, mai spune acesta.

Răspunsul integral îl puteți urmări aici: 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel