Schweighofer, amendă lemne. Precizări din partea firmei austriece

Buştenii fără marcaj vizibil din transportul pentru care jandarmii montani au aplicat o amendă de 1.000 de lei nu vor fi procesaţi până când nu va fi clarificată situaţia şi, în cazul în care se vor constata nereguli, nu vor fi procesaţi deloc, precizează Holzindustrie Schweighofe

"În cazul de faţă, în privinţa transportului B 116 TMD, înainte ca presa să semnaleze cazul, în timpul verificărilor efectuate la poarta fabricii de cherestea de la Reci, s-a constatat că pe unii dintre buşteni nu era vizibil marcajul cu ciocanul dreptunghiular. Buştenii au fost descărcaţi, transportul a fost depozitat separat şi verificat. Această încărcătură nu va fi procesată până ce situaţia nu va fi clarificată, iar dacă se constată nereguli nu va fi procesată deloc. Această decizie este dictată de politica 'toleranţă zero' a companiei faţă de transporturile care ridică suspiciuni. În toate aceste cazuri, Holzindustrie Schweighofer cooperează îndeaproape cu autorităţile", menţionează reprezentanţii companiei. 

Aceştia subliniază că buştenii au provenienţă legală, dovedită cu documentele cerute de legislaţie. Transportatorul a fost amendat doar pentru că marcajele nu erau vizibile corespunzător. 

Încărcătura nu a fost confiscată

"De aceea încărcătura nu a fost confiscată şi nu s-au luat alte măsuri. Şoferul camionului a declarat că nu a semnat procesul verbal şi va ataca amenda în instanţă", se precizează în comunicat. 

Jandarmii montani de la postul de ordine publică montană Azuga au aplicat, în urmă cu două zile, o sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 de lei unei companii de transport, după ce au depistat un camion al acesteia cu material lemnos ce nu avea toţi arborii marcaţi cu amprenta dispozitivului dreptunghiular. 

"În data de 8 mai, jandarmii montani din cadrul postului de ordine publică montană Azuga au depistat, la intersecţia drumului forestier Valea Azugii cu drumul forestier Limbăşel, un camion cu remorcă, aparţinând SC Pintuia Impex SRL, ce transporta material lemnos pentru Holindustrie Schweighofer, fără a avea toţi arborii marcaţi cu amprenta dispozitivului dreptunghiular", potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova. 

Sursa citată menţionează că jandarmii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 pentru transportul de la locul de recoltare a materialelor lemnoase nemarcate cu amprenta dispozitivului dreptunghiular prevăzut de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel