Schulz: Am analizat situația foarte dificilă din ultima lună

schultz
schultz

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat, vineri, la finalul întrevederii cu premierul Victor Ponta de la Bruxelles, că a fost analizată situația politică ”foarte dificilă” din România din ultima lună și că a luat act de analiza oficialului român.

”Am avut un schimb de vederi despre situația din UE, am discutat intensiv și despre perspectiva financiară a UE, despre negocierea cadrului financiar multianual care afectează mult și România, am discutat situația din țară și despre situația Guvernului premierului Ponta. Am analizat situația foarte dificilă din ultima lună și am luat notă de analiza prim-ministrului că situația din țară este mai calmă și că relațiile instituționale se amelioreazã”, a declarat președintele PE, în conferința de presă comună cu premierul Ponta.

”La sfârșit am avut un foarte personal schimb de vedere despre situația politică văzută din punctul de vedere al lui Victor și din al meu (…) am ținut legătura în ultima lună, și trebuie să spun, Victor, că nu au fost cele mai plăcute convorbiri telefonice pe care le-am avut în lunga noastră relație, dar sunt fericit că avem o cooperare pe bază de respect reciproc și încredere”, a mai declarat Schulz, citează NewsIn.

Ulterior, întrebat dacă va pleda pentru un raport pozitiv pe MCV pentru România, președintele PE a declarat că nu poate face acest lucru, precizând că nu este acesta rolul său.

"Mai întâi să apară, şi vorbim după aceea pe marginea lui", a spus Schulz, menționând că Parlamentul European nu poate influenţa într-un fel sau în altul raportul MCV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel