Schimbări la Transelectrica, după trecerea companiei în subordinea SGG

La numai câteva zile de la trecerea companiilor Transelectrica și Transgaz din subordinea Ministerului Finanțelor la Secretariatul General al Guvernului au început și schimbările în ceea ce privește managementul acestora. 

Transelectrica a informat  acționarii și investitorii de pe bursă că, la data de 14 februarie, Consiliul de Supraveghere a decis revocarea lui Florin Mihăiță Boangiu din funcția de membru al directoratului. Anunțul a fost făcut de Transelectrica după trei zile de la schimbare, informează Hotnews.

Tot după trei zile, acționarii și investitorii de pe bursă au fost anunțați de aprobarea Ordonanței de Urgență 6/2014 privind transferul celor două companii de la Ministerul Finanțelor la SGG, adică de sub controlul PNL sub controlul PSD.

Pe 14 februarie a mai avut loc o schimbare. Un membru al Consiliului de Supraveghere de la Transelectrica, Dănuț Leonard Sandu, a fost înlocuit cu Remus Vulpescu, șef de cabinet al demisionarului de la Finanțe,  Daniel Chițoiu.

Ordonanța de Urgență a fost publicată vineri seara în Monitorul Oficial. Aceasta mai prevede că acțiunile Transelectrica deținute la OPCOM, bursa energiei electrice și gazelor naturale, și la Formenerg, societate de formare a energeticienilor, vor fi trecute la Departamentul pentru Energie. Astfel, compania Transelectrica a rămas fără două din societățile la care era acționară, urmând ca acestea să fie administrate de departamentul condus de ministrul Constantin Niță.

În acest sens,  Ordonanța de Urgență  prevede și faptul că Dispeceratul Energetic Național și Dispeceratul Național de Gaze Naturale vor fi în coordonarea metodologica și funcțională a ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niță. Adică, ministrul va putea să controleze cu totul cele două companii chiar dacă nu se află în subordinea sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel