Schimbarea furnizorului de energie. Ce se întâmplă de la 1 iulie. Expert: Vor plăti mai MULT, între 2% și 8%

Schimbarea furnizorului de energie. Ce se întâmplă de la 1 iulie / Foto: Pixabay
Schimbarea furnizorului de energie. Ce se întâmplă de la 1 iulie / Foto: Pixabay

Consumatorii care încă nu au semnat un contract cu un furnizor de energie electrică, vor plăti mai mult începând cu data de 1 iulie.

Schimbarea furnizorului de energie se poate face și după data de 1 iulie 2021. Totuși, cei care încă nu au semnat contractele până la această dată, vor plăti mai mult pentru energia electrică, avertizează experții.

"Practic procesul acesta nu se oprește după 1 iulie. După 1 iulie nu vom mai beneficia de acele discount-uri, dar schimbarea furnizorului este posibilă și după 1 iulie și, ce este mai important, nimeni nu oprește furnizarea energiei electrice pe data de 1 iulie, practic orice consumator care nu a făcut acest pas, va plăti această energie electrică la prețul pe care îl stabilește fiecare furnizor în regim de serviciu universal.", a declarat Dumitru Chisăliță, expert energie electrică, la Realitatea Plus.

Bucureștenii care nu au încheiat noile contracte cu furnizorii de energie electrică ar urma să plătească mai mult cu 2%.

"Dacă consumatorii se găsesc în zona Bucureștiului vor plăti mai mult cu circa 2%, dacă se găsesc în zona Olteniei, cu circa 8%. Celelalte regiuni se găsesc între aceste procente, 2% și 8%. Prețurile sunt diferite în regiuni pentru că sunt diferite tarife de distribuție, există anumite diferențieri care fac ca cea mai mică creștere a serviciului universal să fie în zona Bucureștiului, iar cea mai mare să fie în zona Olteniei.", a explicat Dumitru Chisăliță.

Virgil Popescu, despre schimbarea furnizorului de energie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări că schimbarea furnizorului de energie electrică se poate face și după data de 1 iulie. În plus, el a precizat că acestă schimbare poate fi schimbat de câte ori este nevoie.

„Facturile au venit lună de lună, oferta concurențială a venit lună de lună, discountul era lună de lună. De la 1 iulie acel discount va dispărea și probabil atunci va fi un semnal de alarmă că vom plăti mai scump și în continuare putem să alegem un furnizor pe piața concurențială în așa fel încât să nu plătim mai mult de o lună. Se poate face oricând această schimbare a furnizorului. Și dacă l-am schimbat o dată, pot să îl schimb și a doua oară, de câte ori se dorește”, a declarat Virgil Popescu, aseară, la B1TV.

Liberalizarea pieței de energie electrică de la 1 ianuarie 2021 pare că i-a prins nepregătiți pe mulți dintre români.

„Nu se poate să stai un an de zile și în decembrie aproape de Crăciun să ieși și să faci această reglementare. Trebuia făcută și gândită din timp. Trebuia și furnizorii să țină seama că se liberalizează și ei, la rândul lor, trebuia să își achiziționeze energia electrică pentru clienții casnici încă din 2020. Nu au fost fluctuații mari de prețuri, or necumpărând energia pentru clienții din portofoliu au ajuns să cumpere de pe piața SPOT care în perioada aceasta este o piață destul de tulbure, cu prețuri foarte mari. De aceea vorbim de creșterile de prețuri”, a declarat ministrul Energiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel