Schimbare miniștri rotativă. Ciolacu: Am multe defecte, dar nu sunt tâmpit

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut declarații despre componența Guvernului după rotativă.

'Interesul este să avem un guvern cu miniștri buni. Sunt ferm convins, am o analiză proprie a miniștrilor PSD, ca și a miniștrilor PNL și UDMR, la partid. Voi avea o analiză cu Nicolae Ciucă și pe miniștri care vor forma viitorul Guvern. Cine a performat rămâne. Nu e bine să stricăm ceea ce funcționează (...) Dacă luăm în considerare ceea ce a găsit Marcel Boloș la MIPE. A făcut minuni în această perioadă scurtă de timp.', a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă are de gând să își folosească dreptul de VETO în nominalizarea miniștrilor propuși de PNL, Marcel Ciolacu a spus:

'Nu cred că va fi nevoie să îl folosesc. Voi avea o discuție cu domnul Nicolae Ciucă înainte de nominalizări, ca să nu folosesc acest atribut, însă constituțional am acest drept. Vom hotărî împreună.', a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai spus că pornește de la premisa că există miniștri atât de la PNL, cât și de la PSD pe care îi va schimba din funcție, dar susține că nu este adevărată teoria potrivit căreia va rade toți miniștri PSD pentru a veni cu un suflu nou.

'Ar fi o tâmpenie să fac acest lucru. Am multe defecte, dar tâmpit nu sunt. Vreau un guvern al României funcțional, să se ridice la nivelul provocărilor pentru că nu e o perioadă ușoară. Îmi doresc ca domnul Mihai Neacșu să rămână în structura guvernamentală, poate să fie șeful Cancelariei. Momentan, PSD nu va avea vicepremier. De câte ori mă întâlnesc cu artiști și cu cei din lumea culturală toată lumea vorbește foarte frumos de domnul Lucian Romașcanu (...) A reușit o performanță, un echilibru și un climat de construcție în zona culturală. Nu îl vom schimba neaparat. Este posibil să fie o decizie politică în acest sens.', a declarat Marcel Ciolacu, în emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel