Schimbare la vârful ANAF după plecarea lui Coldea. Dragos Doroș a demisionat

sursă foto: wall-street.ro
sursă foto: wall-street.ro

Dragoș Doroș a demisionat de la șefia ANAF. Anunțul a fost făcut de presa economică, nu de oficiali ai instituției sau de la Ministerul de Finanțe.

Profit.ro, dar și Capital, susține că Ministerul Finanțelor ar fi confirmat că Doroș a demisionat. Potrivit profit.ro, demisia survine în contextul în care noul guvern a decis eliminarea formularului 088.

Doroș a fost numit în funcție de Dacian Cioloș, iar mandatul său a fost puternic atacat de PSD. De ce nu a demisionat Doroș imediat după ce au plecat tehnocrații? Mai mult, demisia surprinde prin aceea că a devenit publică la puțin timp după punerea la dispoziție a prim-adjunctului SRI, Florian Coldea.

Între SRI și ANAF este o colaborare stabilită prin decizii CSAT, anunțase Moise Guran, încă din 2015. Sute de ofițeri SRI fuseseră detașați la ANAF, iar unii ofițeri acoperiți lucrau, de asemenea, în unitățile Fiscului.

Predecesorul lui Doroș, Daniel Diaconescu, numit de Dacian Cioloș în funcţia de preşedinte interimar al ANAF, fusese, potrivit presei,  ofițer SRI, în Argeș, ulterior fiind încadrat la Brigada de Combatere a Crimei Organizate. Numirea acestuia a venit în urma eliberării din funcție a șefului Fiscului, Gelu Diaconu,urmărit penal în dosarul Mădălin Voicu-Nicolae Păun. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel