Schimbare la vârful Amgen, lider în biotehnologie în România

Sorin Popescu a fost numit Director General interimar al Amgen România. Gábor Sztaniszláv, care ocupa această poziție anterior, a preluat responsabilități de coordonare la nivel european în cadrul Amgen. Sorin Popescu va ocupa în continuare și poziția sa curentă de Director General Amgen Israel.

"Mă bucur să revin în România. În ultimii patru ani, deși am coordonat activitatea echipei Amgen din Israel, am rămas conectat la mediul de afaceri local. Sunt conștient de nevoile sistemului de sănătate din România, de provocările cărora trebuie să le facem față în condițiile desfășurării activității într-un sistem în care reglementările legislative sunt în continuă schimbare. Voi continua din noua mea poziție planurile pe termen mediu și lung ale companiei Amgen în România”, a spus Sorin Popescu.

Accesul la terapii inovatoare, întârziat cu 7-8 ani în România

”Dorim să contribuim la creșterea accesului pacienților români la medicamente de ultimă generație și la soluții de sănătate inovatoare și totodată, să aducem pe piața locală medicamente biologice de calitate, care se adresează unor afecțiuni majore. Vom continua să oferim soluții alternative la tratamentele existente pe piață și să promovăm o piață competitivă.
În același timp, îmi propun să continui dialogul și colaborarea cu autoritățile, astfel încât să găsim împreună acele soluții prin care medicamentele inovatoare pot ajunge mai repede la pacienții români. Accesul pacienților români la tratamente inovatoare este întârziat în unele cazuri cu 7-8 ani, timp în care aceste tratamente sunt deja folosite în alte țări europene. Sunt convins că expertiza și cunoștințele pe care le-am dobândit până acum pe alte piețe din Europa îmi vor fi de ajutor în această nouă provocare, la fel ca și membrii echipei mele, unii dintre ei colegi cu care am lucrat acum patru ani și alături de care sunt încântat să lucrez din nou", a declarat Sorin Popescu, noul Director General interimar al companiei Amgen România.


Cu o experiență îndelungată în industria farmaceutică, atât în România, cât și pe alte piețe din Europa, Sorin Popescu a ocupat poziția de Corporate Affairs Senior Manager Amgen România, între anii 2010 – 2013. În 2013, a fost numit Sales and Marketing Effectiveness Director pentru Europa Centrală și de Est și în 2014, Sales and Marketing Effectiveness Director Europa de Nord - Est. Începând cu luna mai 2016, Sorin Popescu este Director General Amgen Israel. Gábor Sztaniszláv va avea o nouă pozitie în cadrul companiei, fiind numit Business Performance Director Europe, poziție pe care o va ocupa efectiv începând cu 1 iulie 2017.

 Amgen, pionier în biotehnologie la nivel mondial

Amgen își asumă angajamentul de a valorifica la maxim potențialul biologiei în beneficiul pacienților care suferă de afecțiuni grave, prin descoperirea, dezvoltarea, producerea și distribuirea medicamentelor inovatoare de uz uman. La baza acestei abordări se află folosirea unor instrumente precum genetica umană avansată, ce permit descoperirea aspectelor complexe ale bolii și înțelegerea elementelor fundamentele ale biologiei umane.

Amgen se concentrează pe nevoi medicale importante ce nu au fost soluționate până în prezent și își valorifică competența în domeniul fabricării terapiilor biologice ca să identifice soluții ce pot îmbunătăți semnificativ sănătatea și viața oamenilor. Pionier în biotehnologie din 1980, compania Amgen s-a dezvoltat și a devenit în timp una dintre principalele companii independente de biotehnologie, cu terapii care au tratat milioane de pacienți din întreaga lume și are în dezvoltare un portofoliu de medicamente de ultimă generație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel