EXCLUSIV  Schimbare fulger în Guvern. Cum au dublat tehnocrații, din două mișcări, prețul ”Cumințeniei Pământului”

Experții au stabilit, în timpul Guvernului Ponta, că opera ”Cumințenia Pământului” valorează maximum 5 milioane de euro. Proprietarii au refuzat această sumă, după îndelungi negocieri. În Guvernul Cioloș, experții au considerat că prețul este mai mult decât dublul cel stabilit în guvernarea precedentă, adică se ridică la 11 milioane de euro. Au zis și făcut în doar două întâlniri la care au și bătut palma cu proprietarii. 

Ministerul Culturii, cel tehnocrat, nu a mai păstrat niciun om din comisia Guvernului PSD și și-a pus oamenii săi în comisie. Mai mult, oamenii din vechea comisie au fost înlăturați, din motive necunoscute, de la șefia unor muzee importante. Dacă în Guvernul Ponta au fost 15 întâlniri în care s-a negociat prețul pentru ”Cumințenia Pământului” între membrii comisiei și reprezentanții proprietarilor, în cel tehnocrat au fost două, în care s-a tranșat tot și s-a bătut palma pentru o sumă mai mult decât dublă. 

”Câtă vreme negocierile s-au încheiat ar fi firesc să știe și opinia publică componența comisiei din 2016. De asemenea, cine sunt experții care au stabilit că 11 milioane este prețul corect pentru această achiziție (...) S-a schimbat comisia. Nu a fost păstrat nimeni din vechea comisie. Vechea comisie a avut cel puțin 15 întâlniri cu reprezentanții celor care vând ”Cumințenia Pământului”. Nu a avut loc nicio întâlnire între vechea comisiei și noua comisie. Au fost vreo 15 întâlniri în toamna lui 2014 și-n 2015, iar apoi în 2016 au fost două întâlniri între noua comisiei și reprezentanții proprietarilor. Ar fi fost utilă întâlnirea dintre cei din vechea comisie și cei din noua comisie. De altfel, doi dintre cei care au făcut parte din comisie, directoarea Muzeului Național de Artă și directorul Muzeului de Istorie nu mai sunt directori. Desigur, nu știu dacă acesta a fost motivul. Doamna Theodorescu nu mai este directoarea Muzeului Național de Artă în acest moment, iar domnul Ernest Oberlander-Tarnoveanu este director interimar în urma unei evaluări la care a primit 6,80 după ce în anii anteriori primise peste 9”, a spus fostul ministru al Culturii în Guvernul Victor Ponta, deputatul PSD Ionuț Vulpescu, la DCNews LIVE. 

De la 11:45: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel