Schimbare: Cum se va calcula SALARIUL MINIM din 2021

A fost modificată OUG care stabilește cum se calculează salariul minim. Legea a fost deja publicată în Monitorul Oficial, de luni. Cum se va calcula salariul minim din 2021. 

”Se aprobă structura și componentele coșului minim de consum lunar, potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta ordonanță de urgență.

Coșul minim de consum lunar constituie elementul esențial de fundamentare a salariului de baza minim pe economie, a politicii salariale și a altor politici în domeniul social.” arată conținutul OUG, modificat. 

Prin urmare, din 2021, salariul minim se va calcula în baza coșului minim de consum pentru un trai decent. Salariul minim va fi corelat cu coșul minim pentru un trai decent. Valoarea sa va fi calculată anual. 

Coșul pentru doi adulți, pentru luna septembrie 2019, are valoarea 4262 lei, pentru doi adulți și un copil 5708 lei, iar pentru doi adulți și doi copii 6954 lei, conform Adevărul. Valorile sunt, bineînțeles, pe lună. 

Nu este obligatoriu ca salariul să fie recalculat în fiecare an, însă este o modificare de calcul în baza căreia se va face modificarea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel